I went to this restaurant with my family away for the holidays, the Masterchef Andrea was very friendly and attentive in explaining his specialities, the legendary Ascoli olives, the sublime kebabs, and much more of excellent quality. If you are passing through Ascoli and want to taste the above specialties, the stop is a must. Reservation to be made, the place is not very large. Nice evening with friends from Rome.
Nino Luciano
.
02 Gennaio 2025
8,0
All good but....expensive!
We had dinner in this place, we were two couples and we tried different courses sharing everything: sliced meat, fried foods (olives) and kebabs. No dessert, a couple of beers, water and coffee. The price was around €40 each...a little expensive but the quality is still there. Fast and friendly service.
Filippo Santinelli
.
30 Dicembre 2024
8,0
Small and characteristic place in the center of Ascoli, a stone's throw from the historic centre.
Welcoming staff who make you feel at home, varied menu with typical dishes from Ascoli but also from Abruzzo given the proximity.
Both the handmade and normal kebabs are excellent.
The liver ones are also delicious and melt in your mouth.
The welcome entree, the vin cotto with cantucci biscuits and the artisanal liquorice liqueur were a pleasant surprise.
I appreciated the mixed starter of fried foods with truffled olives which, unlike many other places, are well balanced as if they were handmade, usually the truffle covers all the other flavours.
The first courses are also good, with a special mention for the pork butcher cuts.
The tiramisu is absolutely worth trying, awarded as the best in Ascoli.
Prices are slightly high but you are happy to spend the extra 2/3€ given the quality.
Absolutely recommended!
Rodez
.
29 Dicembre 2024
10,0
The place is small but welcoming. The friendly staff and the fast service. Excellent food: excellent arrosticini as well as the Ascoli olives and frying in general. The pizza is soft and very light. Beautiful evening.
Silvia Volpini
.
28 Dicembre 2024
10,0
We spent a truly pleasant evening enjoying Ascoli olives, ceppe, kebabs, cantucci with vin santo... The welcome sandwich / stuffed mini-burger was very welcome, as was the accompanying focaccia... delicious.
In addition to the excellent dishes (which went beyond expectations), it is the service that makes you want to return to La Pecora Nera: super attentive staff, who always show a smile while working. Highly recommended
Francesco Lanzillotta
.
24 Dicembre 2024
10,0
Cozy place, very kind staff, fantastic kebabs, the best ever brought. Especially the liver ones. Cremini, delicious fried cheese. Advised.
Michela Ciommei
.
24 Dicembre 2024
10,0
Excellent pizza, best meat and kebabs in the area. Fast service and super welcoming staff.
Davide Sebastiani
.
21 Dicembre 2024
10,0
Very kind and welcoming. Exquisite, quality food. Fair price
Alessandro Michieli
.
20 Dicembre 2024
10,0
Un piccolo e graziosissimo ristorante- pizzeria situato nel centro storico della magnifica città di Ascoli Piceno. Un locale per i più esigenti:menù ricco di proposte di piatti sapientemente preparati con ottime materie prime in assoluto. Già come si entra si viene accolti in modo cortese e ci si immerge in un clima magico, sia per l'arredo molto curato sia per la cordialità mostrata dal proprietario, Andrea,e dalla brigata di sala. Gentilmente viene offerto ad ogni ospite un gustoso e fiammeggiante " bocconcino" dove c'è il "mondo" che viene sapientemente dipinto dal proprietario. Come prima volta abbiamo optato per gli arrosticini tradizionali e quelli tagliarti a mano.. Che dire? Una vera specialità sia nella freschezza della carne profumata sia nella cottura a puntino... Tra i migliori in assoluto! Contorni ottimi abbondanti serviti con un'ottima focaccia, gentilmente offerta, con una lievitazione di 72 ore... Non è poco!! Abbiamo terminato con un eccezionale omaggio della casa :vino cotto con biscottini fatti in casa!!! L'amore per le tradizioni e la competenza decennale nel campo della ristorazione del proprietario, figlio di artisti della cucina ascolana, nonché la rivisitazione delle ricette antiche, pone ogni ospite al centro dell'obiettivo, lasciando ampio spazio a quella sensazione di "piacevolezza sensoriale" che solo in pochissimi ristoranti si può sentire. Andrea :Promosso a pieni voti!
Felicita64
.
04 Novembre 2024
10,0
Avevamo prenotato in 11, siamo arrivati in anticipo e il tavolo era pronto e ci hanno accolto e fatto accomodare subito. Buone i fritti misti e le vere dure pastellate, un po’ troppo al dente le ceppe con vari sughetti comunque rivedibili sopratutto quelli pecora nera, buone le tagliate al sale, ottime le ribs di maiale a cottura bassa temperatura.
Abbiamo aspettato più del dovuto per gli arrosticini di agnello e quelli di pollo fritti.
Poi il conto è stato onesto per tutto solo ci sono sembrati troppi 19€ per 10 arrosticini e 7€ per le birre medie.. comunque 250€ in 10 ( c’era un bimbo di 8 mesi che nn ha mangiato) non sono eccessivi.. Da riprovare
arturo iorio
.
14 Luglio 2024
6,0