When I am in Lenta, I often have lunch in this restaurant, with home-made Piedmontese cuisine, handed down from grandparents and fathers. During the week it is very popular with workers passing through, as there is an excellent quality/price ratio.
On Sunday, the lunch is almost comparable to a wedding one.
However, it is necessary to book
Emanuela Furno
.
27 Luglio 2024
10,0
Business lunch, they don't keep the table, various choice of first courses and second courses, poor Paniscia, second courses normal, excellent ice cream
Alfredo Bianchi
.
19 Luglio 2024
6,0
Excellent for lunch, abundant dishes
G. B.
.
10 Luglio 2024
10,0
Sono stato in questo ristorante un sabato sera su consiglio di colleghi di lavoro (lavoro a Lugano....) e mai consiglio fu più gradito ed azzeccato!
Locale di altri tempi in tutto, ma ben tenuto e pulito.
Il menù è un menù fisso praticamente infinito ed inizia ovviamente con un antipasto composto da parecchie portate servite man mano dal cameriere ed il titolare che passano con i vassoi in mano e la quantità servita è a discrezione del cliente, bis compresi.
Affettati e salumi ottimi, una insalata russa fatta in casa delicata e veramente squisita lho trovata degna di nota così come la carne cruda.
Poi è la volta di un tris di primi, panissa, ravioli ed una lasagna eccezionale con un ragù bianco.
Sorbetto corroborante per riprendere le forze e via con il tris di secondi. La portata principe è ovviamente il fritto misto piemontese, fatto a regola d'arte, poi del bollito ed una buonissima anatra al forno gustosa e succosa cucinata ad arte.
Macedonia con gelato e piatto con tris di dolci.
Caffè con bottiglia di grapoa e limoncello portate e lasciate al tavolo.
Vini bianchi o rossi in bottiglia ed acqua sempre in bottiglia sono compresi, il tutto ad un prezzo a cui tuttora stento a crederci (in maniera stra positiva).
Titolare e cameriere estremamente gentili e disponibili.
È un locale dove si trovano tavolate di amici e di famiglie, con uno spirito molto allegro e gioviale, non propriamente da cenetta a lume di candela, ma fa parte della sua atmosfera molto piacevole di altri tempi.
Che dire.... Prenotate per tempo ed andate a gustarvi questa gustosa esperienza, previo un necessario giorno di digiuno preventivo.
Tiziano C
.
06 Luglio 2024
10,0
Simple and genuine traditional cuisine, courtesy and friendliness of all the staff, I will return.
Giuseppe Pacillo
.
02 Luglio 2024
10,0
Historic tavern, where you can eat really well and lots of it.
Recommended for the quality of the food and the excellent service.
Well done
Stefano Castiglioni
.
08 Giugno 2024
8,0
The restaurant carries a sign as Albergo, fixed menu at a fixed price, the appetizer is very varied in Piedmontese style, the first courses are tastings such as; lasagna and ravioli, on the ravioli the filling is the recovery of the meat, (which is appreciable) but the result was disappointing. The panissa excellent and plentiful, the second courses: the Piedmontese fried food is discreet, the meatballs made with the same filling as the ravioli without taste and stringy, the fried aubergine I would avoid, the French fries full of oil and reheated unpresentable, the roasts and boiled meats are normal , a tasting of cheeses, fruit salad with ice cream, a trio of desserts and coffee followed by various liqueurs such as: amaro, limoncello, grappa. In conclusion, a lot of food, perhaps too much, but not always up to par. They should review stuffing and meatballs. It is a place with great potential but the cuisine lacks something. Fast and friendly service.
Guastalla Lemos
.
04 Giugno 2024
6,0
Excellent restaurant, unbeatable value for money
guido brigo
.
05 Maggio 2024
10,0
Excellent quality food. You eat a lot, but the food is of excellent quality. The place is a bit old-fashioned.
Stefano Guerra
.
28 Aprile 2024
10,0
Ci troviamo sempre benissimo. Atmosfera familiare, sala molto grande, pranzo ottimo! I miei preferiti sono la panissa, la carne cruda e il fritto misto piemontese.
124ella
.
09 Aprile 2024
10,0