In the heart of the charming historic center of Gradara there is a little gem of traditional cuisine, the Osteria la Botte. Here time seems to have stopped, where every dish tells of authentic flavors, the genuine ones prepared with passion. The menu is a tribute to home cooking, simple, substantial and incredibly tasty. The whole thing is made even more special by the welcome of Andrea, the owner, a person of rare cordiality and sympathy!! and then there is the "count" legendary figure among the tables of this osteria, an incredibly charismatic character!! a true, authentic place, absolutely highly recommended!!!
Christian D'ambrosio
.
29 Maggio 2025
10,0
Great place, and very kind staff, you feel like you are at home
Marco Fraschina
.
19 Maggio 2025
10,0
Very nice and clean place...very kind and helpful staff. The bathroom is also clean.
Excellent food.
Maria Grazia Brancaccio
.
13 Maggio 2025
8,0
The four of us had a wonderful evening at La Botte with excellent food and drink, interesting entertainment and great service with the super friendly Andrea in a very nice atmosphere. Very highly recommended, thank you very much for that <3
Ines S.
.
08 Maggio 2025
10,0
service, quality of food and cellar, courtesy, customer care and spontaneity, one of the few places that has recently fully satisfied my expectations.
claudia
.
06 Maggio 2025
10,0
Friendly and helpful staff. Excellent and plentiful traditional food! Highly recommended.
Alessandro Tangini
.
25 Aprile 2025
10,0
Family atmosphere, excellent food, great availability and courtesy.
Francesca De Castro
.
11 Aprile 2025
10,0
Really quaint atmosphere, excellent food.
gianluca cerretelli
.
07 Aprile 2025
10,0
Siamo stati tante volte al ristorante La Botte e ha sempre soddisfatto le nostre aspettative.Deliziosi gli antipasti, buonissimi i primi e ottima qualità della carne.Non ultimo la gentilezza e la cortesia dello staff,
Caterina M
.
24 Marzo 2025
10,0
Siamo stati fortunati nel capitare al ristorante La botte mentre, in una sala vicina a quella dove abbiamo cenato noi, si teneva un banchetto in stile medievale. Questo ci ha permesso di godere di un’atmosfera unica, grazie al personale in costumi storici e ad un ulteriore dettaglio che ha reso l’esperienza ancora più particolare, ovvero la degustazione di un liquore preparato dalla casa secondo antiche tradizioni medievali e offerto a tutti i commensali del ristorante in linea con il tema del banchetto storico.
La nostra cena è iniziato con una tartare di manzo freschissima, impreziosita da salse al profumo di zenzero, fiori edibili e lamponi.
A seguire, strozzapreti fatti in casa con salsiccia, tartufo e un’erba locale dal gusto deciso e delle fettuccine al tartufo nero, ricche di sapore e di generose scaglie del profumato fungo. Entrambi i primi erano eccezionali!
Per finire, dolcetti secchi fatti in casa e un ottimo vino Vernaccia locale, consigliato dal personale e talmente buono da spingerci a visitare la cantina produttrice a Fano (azienda agraria Claudio Morelli).
Con 100 euro in due, il rapporto qualità-prezzo è stato più che onesto, soprattutto considerando la generosità del tartufo nei piatti scelti.
Consigliatissimo a chiunque visiti il meraviglioso borgo di Gradara, anche per la calorosa ospitalità dei gestori e del personale di sala.
GIPRome_Lazio_Italy
.
22 Marzo 2025
10,0