Historic venue, excellent food and exhaustive menu. Advised!
James Bond
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10 Maggio 2025
8,0
Very nice restaurant with typical dishes and excellent taste, young and friendly staff, we will be back soon
Katia Lucio
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21 Aprile 2025
10,0
I ate in this place yesterday for lunch, I had a very good time, I ate classic Piedmontese dishes, I will definitely return.
Michele Cucchi
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21 Aprile 2025
10,0
Young and dynamic staff, always available
Claudio Capuzzo
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15 Aprile 2025
10,0
I went for lunch today, discovered it thanks to Facebook. A very beautiful environment reminiscent of taverns, but with class. Meanwhile, cloth tablecloths and silver cutlery...young guys but very, very knowledgeable about both raw materials and wine (and I know that). We opted for the tasting menu with wine pairings, well fabulous in every respect, in short we felt pampered and that's exactly what you want when you eat out. Congratulations we will be back because I have many other things to taste
Enrico Stanchi
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13 Aprile 2025
10,0
Young people who have decided to take over a historic venue. Still a lot to grow but there is quality, desire and imagination....so come on guys and let's help them
alex sanx (Aleone)
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30 Marzo 2025
8,0
Very clean place, young waiters but already very confident and prepared and to recommend the alternative if you don't want something, we took the tasting menu with the glass of wines paired with the dishes, all very good. Next time I will take the à la carte menu
Monica Trabucchi
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27 Marzo 2025
10,0
Excellent place in the center of Alessandria, near the Piazza della Libertà car park. Characteristic local menu, à la carte.
Alessandro S
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23 Marzo 2025
10,0
Locale grazioso ed accogliente nel centro di Alessandria, a due passi dal grande parcheggio di Piazza della Libertà.
Menu piemontese, con piatti tipici di Alessandria. Mi sono piaciuti molto gli agnolotti, la battuta di carne e il pollo alla Marengo, che non si trova dappertutto.
Buona scelta di vini e personale gentile e professionale. Ottima esperienza.
Alesam969
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15 Marzo 2025
10,0
Aperto nel 1991, questa gestione dal 21 gennaio. La sala dispone di 35 coperti, a pochi metri, nella bella stagione, viene allestito il dehors davanti alla chiesa di Santa Lucia. Chef Gabriele Cucchi, già con la precedente gestione; in sala la compagna Giulia Delfino e il fratello Daniele. Musica in sottofondo; la cena:
Vino:
- Roero Arneis DOCG "Albaspina" az. Cozzo Mario.
Entrée:
- crostino di pane, crescenza con prezzemolo, salame e pepe.
Pane bianco e grissini di produzione artigianale.
PRIMI:
- rabaton piemontesi gratinati al forno.
- risotto Barbera e salsiccia.
SECONDI:
- salamino di Mandrogne con zucchine.
- pollo alla Marengo.
DESSERT (condiviso):
- crostata con marmellata di prugne (fuori carta).
Caffè a chiudere.
La bella carta dei vini presenta 60 etichette anche al calice. Menù degustazione 4 portate, coperto, acqua e caffè a 32€; à la carte 5 antipasti da 9 a 14€; 4 primi da 11 a 12€; 4 secondi da 13 a 15€; 3 dessert più un fuori carta a 5€. Ottimo rapporto qualità prezzo. In futuro è previsto l'utilizzo anche dell'ampia cantina. A fine cena la gradita chiacchierata con lo Chef; complimenti!
Pamapava
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05 Marzo 2025
10,0