Ci siamo fermati per il pranzo dopo una mattinata di shopping, il locale dove si pranza è uno stanzone con poca luce. Abbiamo preso delle pappardelle in bianco con ragù anatra (i pici erano terminati, erano nel menu) purtroppo sono arrivati completamente scotti, la porzione era abbondante e inoltre avendo diviso ci è arrivato in piatti separati, inoltre i piatti per errore sono stati consegnati al tavolo accanto e solo dopo la segnalazione riconsegnati a noi (per fortuna non erano stati toccati) . A seguire cinghiale in umido con polenta, veramente buono ed abbondante, e carciofi fritti . Uno zuccotto per dolce ma non ha entusiasmato. I prezzi sono validi in relazione alla quantità e qualità, tuttavia tornando a casa sullo scontrino ho trovato un paio di piatti con un euro in più rispetto il menu che occorre aggiornare.
Scarabeo08
.
19 Febbraio 2025
6,0
Excellent discovery, we will definitely return to try other dishes, highly recommended
Paolo Donnini
.
09 Febbraio 2025
10,0
As always welcoming, excellent food, courtesy and helpfulness
Monica Magherini
.
29 Gennaio 2025
10,0
Excellent meat in a typical Tuscan tavern location. I recommend trying
Luca Piccinini
.
06 Gennaio 2025
10,0
Very intimate and nice place. Serene and relaxing atmosphere. Not very large but well looked after, welcoming and clean. The service is friendly and attentive.
As for the dishes, the menu offers a wide choice, not exaggerated but this is a good thing. The dishes are well prepared, typical of the area with a note of "ancient" as the name of the restaurant recalls. There are uncommon dishes and in some cases even forgotten by the standardization of the Tuscan offer. The fried brain is excellent and all the fried foods seem well made, dry and crunchy so much so that the menu also refers to the ability to offer fried foods that are not common to everyone.
Good quality meat, tender and tasty, offered in a non-trivial way.
Prices are normal. We will be back!
Stefano Gianassi
.
02 Gennaio 2025
10,0
I ate well, the thing I liked most was the fried brains, I prefer the wild boar pappardelle with a few larger pieces of meat, the attentive and familiar service.
Siro Gavilli
.
15 Dicembre 2024
8,0
Spectacular Fiorentina but the best was the fried brain
Gian Mario Fanini
.
23 Novembre 2024
10,0
The best pappardelle with wild boar... Rosticciana TOPPEEE... Stunning tiramisu
Lina Caushi
.
13 Novembre 2024
10,0
Scelto per mangiare un po di funghi...
Tagliolini senza sapore...poco conditi e funghi fritti.
Lo ricordavamo come un locale dalla cucina buona e di tradizione...ma questa volta ci ha delusi.
Biba-Bibo-12
.
10 Novembre 2024
6,0
Truly exceptional Fiorentina, excellent appetizers of crostini and mixed fried foods, the glass of vin santo served with cantucci in a wooden glass holder is also special. Very fast service, we were a table of 20 people and yet they brought us the dishes perfectly synchronized, so congratulations to the owner for the efficiency and skill of his staff. We will definitely be back.
paolo veronese
.
01 Novembre 2024
10,0