Absolutely everything was really excellent... the staff and the owner were perfect!
Aldo mazzocca
.
23 Marzo 2025
10,0
Intrigued by the type of proposals, we went with the family to this place. Impeccable atmosphere and service, excellent dishes. Very honest price and on average with the usual expense of the four of us. Friendly and knowledgeable owner. We will be back.
Fabio Sartoretto
.
17 Marzo 2025
10,0
Dopo diversi anni, ho avuto il piacere di tornare a cena in questo ristorante con amici.
Il locale è sempre molto carino, arredato con gusto e con un servizio giovane ma capace.
Lo chef-titolare è presente, simpatico e porta il tocco di romanità che ti aspetti ancora prima di assaggiarne i piatti.
Questi ultimi, in particolare i primi, sono buoni e tolgono quella voglia di cucina romana soddisfando appieno il palato.
Non da meno anche la carta dei vini, molto ampia ed ottimamente focalizzata anche sul territorio che ospita il locale.
Rapporto qualità/prezzo forse tendente un pochino verso l'alto, ma tutto sommato accettabile per tutto quanto detto sopra.
Da tornarci più spesso, come mi sono ripromesso uscendo.
matteclarence
.
10 Marzo 2025
8,0
A dive into Trasteverina Rome in Casteggio in Oltrepò Pavese. The knowledgeable culinary culture and professionalism and friendliness of Chef Carlo Pellizzardi Romano docg take us back to the atmosphere of Rome.
The starters are excellent, among which the Carciofi alla Giudìa stand out, the classic first courses Carbonara, Cacio&Pepe and Alla Griccia, to move on to the fantastic second courses including the Abbacchio a Scottadito, Saltimbocca alla Romana and the Coda alla Vaccinara. Followed by a wide selection of desserts and a special mention to the cellar where the best wines of the Oltrepò Pavese are complemented by a vast range of wines from Lazio.
Absolutely worth trying.
Massimiliano Ghilari
.
09 Marzo 2025
10,0
I had the pleasure of dining at Frà Pellizza with two friends in February (I promised the owner I would post a review but I forgot) and I must say that the experience was truly memorable.
As soon as we entered, we were struck by the elegance of the place: a refined but welcoming environment, with attention to detail. The staff immediately proved to be very courteous and attentive, but it was the owner who made the difference, with his friendliness and charisma that made the evening even more special. It really is the soul of the place!
For an appetizer, I chose the cod croquettes, while my friends opted for the grilled octopus and melted onion. All three dishes were excellent, prepared with care and high quality raw materials.
As a first course, all three of us decided to try the carbonara, and I must say that it was a very good choice: an excellent, creamy and tasty dish, which fully met our expectations.
To conclude, we tasted the cassole, a typical but simple dessert that closed the dinner in style.
The quality-price ratio proved to be more than honest, considering the high quality of the dishes and the pleasant atmosphere.
I highly recommend this restaurant to anyone looking for a quality dining experience in an elegant and welcoming environment. We will definitely be back to try all the other dishes.
Federico Talamo
.
09 Marzo 2025
10,0
Typical Roman cuisine of good quality, few dishes but done well.
Luca Bresciani
.
07 Marzo 2025
8,0
We ate well. Friendly and helpful staff. Lovely owner. We will have to return to try the rest of the menu.
Paolo Ranzini
.
28 Febbraio 2025
8,0
Excellent Roman food, fast service, friendly staff.
Stefania Bondesan
.
19 Febbraio 2025
8,0
Ideal. I'm just sorry it's far from where I live. And finally a friendly Chef who knows how to interact with people.
Antonella Scalvini
.
16 Febbraio 2025
10,0
Visto dall'esterno il locale non è di quelli che con luci colorate ed effetti speciali ti invitano ad entrare. Abbastanza spartano, suoni e ti vengono ad prire ma mai prima dell'orario di apertura. All'interno nelle varie salette, posti per pochi e per tanti, semplice arredo senza fronzoli come nello stile del proprietario. Menù vario dalla carne al pesce ti consente di crearti un percorso coerente con i desideri e gusti del momento. Interessanti anche i piatti estranei al territorio, cucina romana, reinterpretati con gusto e senza mai esagerare. Carta dei vini come pochi in Oltrepò ma ancor più interessante è il fatto che ha anche annate vecchie di assoluto valore. Per un appassionato, non sempre è facile trovare un vino all'altezza del cibo e che non sia l'ultima vendemmia. Un'ottima esperienza. Costo commisurato alle scelte.
Filippo Z
.
18 Novembre 2024
10,0