I'm in Palermo for a short marital holiday. I can't make a reservation by phone at this restaurant highly recommended by friends. I'll stop by for an attempt: it was successful. Excellent welcome, beautiful location but, above all, a truly delicious dinner with very attentive but not intrusive service. Highly recommended! I have already thanked whoever sent me...
angelo longoni (angelo)
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15 Aprile 2025
10,0
Osteria Ballarò wonderful restaurant in a unique setting in the historic center of Palermo refined and tasty dishes attentive and friendly service a must-see for anyone visiting the city
Alberto Garbo
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13 Aprile 2025
10,0
It's a shame any tourist that has never eaten good italian food ca leave a review. Ballaro doesn't live up to the expectations nor its price.
You can get better food with much larger portions at the market. The portions were of a gastronomic experience size but the taste was truly unremarkable.
Very nice service and a fantastic wine.
Not worth visiting.
Geboro
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12 Aprile 2025
6,0
Perfect first night in Palermo! Very delicious dishes, great desserts, very friendly staff,… a must visit!
Emi C
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08 Aprile 2025
10,0
Very nice place, well-prepared dishes but we expected something more both on a gastronomic level and from the service: to give just one example, the white wine initially served at room temperature was a small drop in style.
Manuela Scocco
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04 Aprile 2025
6,0
Everything was excellent, from the food to the wine list.
Giorgio Staiti
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01 Aprile 2025
10,0
We had a very pleasant dinner. There are 2 place, one where you sit at the high bar tables and one at the dining table. We preferred bar chairs. First we drink negroni and then our meals. Although the entrecote was not on the menu, the chef made it special for us. I also ate swordfish.There is also a pasta with sardines, which is legendary. They were all delicious.
Derya Senkan
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31 Marzo 2025
10,0
The restaurant combines elegance with a warm, cozy atmosphere. The atmosphere was calm and harmonious despite being basically full, i.e. a balance between relaxed and sophisticated. The service was attentive and discreet, just as you would like.
The food maintained high quality within the price category and was served in a reasonable time. We all found the desserts particularly memorable! The wine recommendations were well balanced, which is not always the case in Palermo and enhanced the overall experience.
Nilla Gunnarsson
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30 Marzo 2025
10,0
Locale molto curato in una bella zona di Palermo.
Camerieri gentili e preparati.
Noi abbiamo preso:
-Tonnarello al nero di seppia, pomodori confit e panura croccante alla bottarga ,
-Bucatini con sarde finocchietto e pan tostato
-Cannoli di pasta fresca con sugo di pittinicchi
-Pita con pesce spada e verdure.
Qualità dei prodotti davvero alta, a ogni forchettata del tonnarello sembrava di essere trasportati in mezzo al mare.
I cannoli erano ripieni di pittinicchio che secondo me dovrebbero usare anche per altre preparazioni perché davvero eccezionale, la carne si scioglieva in bocca ed era perfetto di sapidità.
Per quanto riguarda i bucatini va riconosciuta la ricerca di un equilibrio perfetto tra gli ingredienti, equilibrio forse troppo perfetto a tal punto che il piatto risulta neutro , tutto si neutralizza e non c’è un gusto in risalto.
Davvero ottimo il pesce.
Althusius63
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22 Febbraio 2025
8,0
Il locale è soggettivamente bello, di una sobria eleganza. Il personale è presente ma non invadente, molto professionale e attento ai dettagli (tipo, quando far uscire i piatti rispetto alle altre ordinazioni del tavolo). I piatti sono eseguiti con materie prime ottima, cosí come è ottima la loro realizzazione. Io ho preso scialiatelli al sugo di polpo e ai funghi, veramente ben fatti. Per finire abbiamo chiesto dei cannoli che non erano nel menu da soli, ma in un piatto composto e siamo stati accontentati. Ampia carta dei vini. Prezzi onesti per tutto il complesso dell' offerta.
Antonella F
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30 Dicembre 2024
10,0