Classic old tavern with well-made typical dishes at reasonable prices
CAT CAT
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13 Aprile 2025
8,0
Excellent food, too bad there are so many annoying flies
Elena Candi
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12 Aprile 2025
8,0
Linked to its history, always excellent food, kind and efficient staff. Excellent food as per tradition.
filippo longeri
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22 Marzo 2025
10,0
Excellent experience. Simple but well prepared food and generous portions. Very kind service Mrs. Manuela a force of nature with almost the entire place full and serving everyone alone always with a smile. Thank you that we were able to have lunch also bringing our dog to the place. More than fair prices, I was amazed at the cash register. Recommended for those who prefer good food to opulent environments
Angela Kavka
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20 Marzo 2025
10,0
It is located in Spilimbergo in the province of Pordenone.
Born in 1897 and thanks to its tradition it is still talked about.
It is a historic place where you can eat typical dishes of the Friulian and non-Friulian tradition.
Their main dish is stewed and/or creamed cod.
A complete dish, which lets you savor all the delicacies of this Nordic fish.
It is a place that has maintained a tradition, but has also been able to diversify its menu with other specialties.
Caring and welcoming staff, fast and demanding service that respects customer expectations.
The inside can also be accessed in a wheelchair, preferably accompanied, while outside there is some difficulty in finding a parking space, I didn't see any spaces reserved for disabled people.
The place is located in the centre, with all its logistical and parking difficulties, but by turning and turning you can find these too.
I recommend the place for the simplicity of its menu, for the atmosphere and the smells/perfumes of a Friulian tavern.
Five stars.
Famiglia Rosso
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16 Marzo 2025
10,0
What to say? A place rich in history and traditions. Rustic and spartan environment, warm and clean. Classic foods from Friulian and non-Friulian cuisine. The cod is excellent, tasted more than once and always at the top.
Low prices. Quick and courteous service. Highly recommended for those who love simple and good things!
Vittorio Bosio
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12 Marzo 2025
10,0
I went there after years of hearing about this place especially for the cod
We then had a business dinner and I had the opportunity to experience the long-awaited event
Sliced cheeses, sweet and sour onions for starters, all truly excellent quality
The surprise, however, was the cod which, creamed separately, was really too full of oil
To the point that it remained on the plate, alas
Well, I really don't understand
Sin!!!
Paolo Q.
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09 Marzo 2025
8,0
Io abito a spilimbergo e non c'è un sabato o quasi che non ci vada. Non solo x il baccalà che e' sublime ma cosa dire dell'ambiente. I titolari poi tutta la famiglia i figli in particolare stefano e michele che anche allultimo mi trovano sempre un"buchetto" . A mi raccomando prenotare sempre meglio...e' sempre pieno...
Emanuela Cancian
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14 Gennaio 2025
10,0
Il Friuli rimane nel cuore di chiunque lo scopra veramente e questa osteria ne è la conferma assoluta. Scelta all'ultimo secondo mentre passeggiavamo per Spilimbergo, abbiamo avuto la fortuna di trovare l'ultimo tavolo.
🏠 LOCALE | una osteria classica di quelle che piacciono a noi: all'interno locali del posto, legno ovunque, un bel camino centrale e quella sana confusione di paese che rende tutto più magico
🚶♂ PERSONALE | ci siamo interfacciati son una sola cameriera che ho trovato professionale e impostate. Forse crea un lieve attrito con il mood del posto, ma ho apprezzato comunque
👨🍳 CUCINA | cucina super tipica con "pochi" piatti della tradizione, ma fatti come dio comanda. Io sono andato su un classico frico, ma potete scegliere tra il baccalà mantecato o lo spezzatino e altre cose. Bella l'idea di renderlo leggibile dalla tovaglietta
💶 CONTO | con un aperitivo, antipasto, acqua e due dolci, abbiamo pagato neanche 20€ a testa. Impressionante se pensiamo ai prezzi di oggi. Super consigliata!
Giovanni
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05 Gennaio 2025
8,0
Nel centro di Spilimbergo, in una vietta tranquilla (ma Spilimbergo è tutta tranquilla) c'è questo locale molto accogliente che già solo alla vista e all'olfatto ti infonde il calore e la gioia di un buon pasto secondo la tradizione italiana . I sorrisi e la gentilezza di chi prende gli ordini e serve il cibo ti accompagnano al tavolo. E anche questo aggiunge qualcosa di importante a questo piacevole piacevole. Il ristorante ha degli arredi di legno da trattoria di montagna e un bel camino centrale.
Ordiniamo un antipasto delizioso fatto di un ottimo prosciutto s.Daniele (questa ne è la zona di origine), di un ottimo frico (sformato tipico di formaggio patate e cipolla...mmm. buonissimo) e crostini con alici marinate e lardo Patanegra) e formaggio montasio. Abbondante e goduto con piacere.
Poi baccalà mantecato (un po' "impegnativo" perché molto sostanzioso, e baccalà alla vicentina. E per finire l' amaro del Bachero alle erbe. Ottumo. Buona e fresca anche l'insalata mista.
Consigliato!
Arnella
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06 Dicembre 2024
8,0