Ero un po' scettico visto il cambio di guardia in cucina ma il mio pregiudizio è stato spazzato via al primo assaggio. L'aperitivo è stato un'esplosione di gusto, così come le altre portate. Peccato aver scelto il menu da 4 portate, quello da 6 ci avrebbe fatto apprezzare ancora di più la visione dello chef. Il servizio è impeccabile e Nico, il titolare, è un perfetto padrone di casa che spiega, racconta e fa divertire con garbo. Il menù cambia quindi inutile parlare di portate che potreste non trovare, fidatevi e basta, ne vale veramente la pena. Il prezzo poi è davvero basso comparato ad altre stelle. Molto consigliato se cercate una giornata di pace e gusto.
Kevl4r
.
01 Maggio 2024
10,0
Refined environment, excellent food and courteous and kind staff! Maximum relaxation for an unforgettable day spent in this splendid location just outside the city traffic! Absolutely worth trying 🤩🤩
TINO
.
29 Aprile 2024
10,0
The road to get there is not exactly linear... Characteristic and ancient place (former oil mill) with only 4 tables. Good food, some excellent, but more spectacular (a giant tray with dishes as large as an olive or a chip). We refreshed ourselves with fresh bread and some breadsticks, good because they used lard (not exactly healthy), and then the wines, 3 glasses of IGP, paid the same as a bottle of D.O.C.G. Furthermore, the place had an unpleasant musty smell (not much, but you could smell it, he told us that it only does it when it rains) I wouldn't go back anyway, there is better around for less money
Domenica Barricelli
.
06 Aprile 2024
6,0
The trip was worth it
The Maeba restaurant in Ariano Irpino is an authentic culinary gem. The journey to get there was not at all easy but it was absolutely worth it. The welcoming atmosphere and the very attentive, polite and courteous owner Nico in the dining room create, with his illustrative ability, an unforgettable gastronomic experience. The dishes, prepared by the young chef Salvatore, now in his ninth year of presence in this restaurant where he grew professionally, are made with fresh ingredients, of excellent quality and expertly combined and, I assure you, they are a triumph of distinct flavors between They.
The location, a former ancient oil mill, is very beautiful, well maintained, well furnished, clean with tables well spaced apart. Absolutely not to be missed is a visit to the natural caves inside the dining room.
Nico has a polite and reserved manner both in serving and illustrating dishes and his experience and culture regarding the wines that he combines with great skill with the dishes is evident. Worth highlighting is the excellent cellar made up of important wines.
I highly recommend a visit to this restaurant, believing, without fear of contradiction, that it is an unmissable destination for lovers of good food. The Michelin star, of course, is well deserved.
Michele Albanese
.
28 Febbraio 2024
10,0
Il ristorante Maeba ad Ariano Irpino è un’autentica gemma culinaria. Il viaggio per raggiungerlo non è stato assolutamente agevole ma ne è valsa assolutamente la pena. L’atmosfera accogliente e il titolare Nico, in sala, molto attento, garbato e cortese crea, con la sua capacità illustrativa, un’esperienza gastronomica indimenticabile. I piatti, preparati del giovane chef Salvatore, oramai al suo nono anno di presenza in questo ristorante dove e’ cresciuto professionalmente , sono realizzati con ingredienti freschi, di ottima qualità e sapientemente combinati e, vi assicuro, sono un trionfo di sapori ben distinti tra loro.
La location, un’ex antico frantoio, e molto bella, ben tenuta, ben arredata, pulita con tavoli ben distanziati tra loro. Da non perdere assolutamente la visita alle grotte naturali all’interno della sala da pranzo.
Nico ha un modo educato e riservato sia nel servire che nell’illustrare i piatti ed è evidente la sua esperienza e cultura sui vini che abbina con grande capacità ai piatti. Da evidenziare l’ottima cantina fatta do vini importanti.
Consiglio vivamente un visita a questo ristorante ritenendo, senza timore di smentita, che sia una destinazione imperdibile per gli amanti della buona cucina. La stella Michelin, ovviamente, è meritatissima.
Michele A
.
28 Febbraio 2024
10,0
Very refined and cared for. The owner is very kind. The bill is correct
Chiara
.
13 Febbraio 2024
10,0