Intrigued by the view, my family and I decided to have lunch in this wonderful restaurant.
We found not only warmth and welcome but also history, local wines, typical products and above all the possibility of a gluten-free lunch that is often difficult to find in places like these. The Chef is the first to welcome you at the table and spreads an enormous love for cooking and his land throughout the room. The dishes are a spectacle for the eye and the palate.
We will definitely be back. 💗
Iris A. Re
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17 Novembre 2024
10,0
I go there every year with great satisfaction. Every time the availability and undoubted culinary skills of the owner make our lunch pleasant and fun.
Furthermore, he explains the history and composition of each course as well as some anecdotes about it.
Furthermore it also has the excellent location with a panoramic view of the mountains around Terranova del Pollino.
Francesco Zagaria
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03 Novembre 2024
10,0
Typical restaurant in line with its context, the legendary chef will guide you in an unprecedented culinary experience, we didn't choose anything, on November 1st everything was on a fixed menu and it was better that way, two first courses and two second courses, which tell you about the area . Definitely coming back? Advised? Absolutely yes
Mauro Emme
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02 Novembre 2024
10,0
With the dishes that are expertly recommended, you return to the culinary origins of the past, which you would otherwise never have known.
EDO VERONESI
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22 Ottobre 2024
10,0
Chef Federico Valicenti is unsurpassed.
Antonio Brandi
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09 Ottobre 2024
10,0
The chef enchanted both the palate and the mind, she illustrated each of her dishes to us. Excellent raw materials and excellent professionalism in preparing the dishes.
I want to go back to try other dishes.
Antonio De Marco
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01 Ottobre 2024
10,0
Beautiful location with a splendid view of the Terranova mountains, excellent dinner. Flavors outside the box of classic agritourism. Chef Vincenzo also illustrates the dishes with amusing anecdotes, the one about the potato is funny. To try in the middle of winter with the fireplace lit. Advised
Francesco Cavallo
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29 Settembre 2024
10,0
End of season, so very quiet but well worth the drive
John D Mulcahy
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19 Settembre 2024
8,0
Non è un semplice ristorante, è un'esperienza culturale più ampia, in ogni piatto Federico Valicenti ci mette una storia e ogni storia ha il suo piatto. Preso in un'occasione il suo menù degustazione (€40) di "cucina dialettale", una cucina di gusto ma ancor di più di pensiero, indispensabile per affacciarsi sul suo piccolo, grande mondo antico, in una seconda visita nella settimana di permanenza sul Pollino abbiamo scelto alla carta: menzione per il "grattonato", che veniva servito come antipasto ai matrimoni d'antan qui a Terranova, una trippa di ovino con fegato&cuore in un buon brodo di manzo, con cacio&uovo non rappresi (e qui sta l'abilità del cuoco); la "rahatana", una grande arancia fritta con dentro carne di maiale, cruschi, vincotto e cannella, di gran impatto scenico. Si pranza anche sulla terrazza, bella balconata sulla valle verde, con sguardo che spazia dalla Timpa di San Lorenzo alla Serra di Crispo, creste dolci, rassicuranti. Lo chef ti accompagna nel percorso, e questo è il grande valore aggiunto, imperdibile.
robi1952
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30 Giugno 2024
10,0
Sono stata con marito e amici a cena in questo ristornate, era una sera infrasettimanale per cui non c'era nesun altro.
Non ci è stato portato un menu e ci è stato detto che ci avrebbero fatto assaggiare degustazione locale.
Il cibo molto buono, il cuoco non ci ha mollato un secondo, ci raccontato ogni piatto e poi si è intrattenuto a parlare in generale del Pollino e della vita.
La spiegazione è stata utile, ci ha fatto capire di più quello che stavamo mangiando.
Forse avremmo però preferito scegliere e anche poter parlare un po' tra noi quattro.
Comunque esperienza culinaria ottima.
Il locale è rimasto fermo agli anni 80, forse è il suo bello o forse no..non saprei.
lorenameg
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21 Giugno 2024
8,0