I visited this place on the way from Elba island to Rome, in a summer evening. I was alone with my young daughter and we started looking for a place where to taste something original, handmade and well cooked. We drove a while, from the highway offramp but in the end it was worth. We sat outside on a makeshift "terrazzo" looking at the river Ombrone and tasted excellent food. The "antipasto" was sumptuous. The focaccia snippets with Tuscan cheese and prosciutto was fantastic. Same for the ravioli and the meat we got afterward. One thing we believe should be taken care of and improved are the table outside. They're very cheap and the service is a bit spartan but ... after all the name of the place says it all: at the villain! ;-)
I'm looking forward to passing by once again in the near future.
Tiberio Fanti
.
10 Dicembre 2024
8,0
Abbiamo scoperto tramite un passa parola questo Ristorante e ne siamo rimasti entusiasti.
Mai mangiato dei Pici così buoni ma anche tutto il resto.
Il MENU FISSO comprendeva: Donzelle con crudo, Pici cacio e pepe, Tortelli maremmani (con pasta verde) burro e salvia, Lombata, vino, acqua, caffè e amaro.
Bisogna saltare il pranzo o comunque mantenersi leggeri 😃 se alla sera si viene a cenare in questo luogo per poter gustare al meglio le porzioni abbondanti e tanta è la bontà dei piatti che spiace lasciare avanzi nei vassoi di portata.
Ottimo rapporto qualità/prezzo.
Il proprietario organizzatissimo, passava veloce dalla sala alla cucina per portarci, dopo averli preparati, dei piatti meravigliosi. COMPLIMENTI!
Non eravamo ancora usciti dal locale che avevamo già consigliato, per via telefonica, il Ristorante a nostra figlia.
Torneremo sicuramente.
LoryCer
.
17 Novembre 2024
10,0
I recommend it to everyone and we will certainly return....the number 1 friendly manager.
Mariateresa Golin
.
29 Settembre 2024
10,0
Be sure to reserve a table! Unique! Very tasty, typically local food (set menu), at a great price! Greetings from Cologne
Sascha Sangermann
.
20 Settembre 2024
10,0
Piccola trattoria con pochi tavoli e ambiente molto familiare. Menù essenziale e a come vuole lui, il protagonista assoluto del locale....Andrea...un padrone di casa rustico, simpatico e coinvolgente....ma soprattutto un cuoco con i baffi, top, con una ricerca della materia prima che è alla base delle sue pietanze. Donzelle e affettati obbligatoriamente, primi sempre eccellenti e carne dì alto livello. Vino buono, sempre bella clientela in linea con la sua simpatia e ,non per ultimo, prezzi "più che onesti"!!! Andrea continua così, sei uno degli ultimi baluardi di una vecchia scuola....
gianluca d
.
12 Settembre 2024
10,0
To try and return, excellent food and experience to try, no spoilers
Chry 1498
.
07 Settembre 2024
10,0
You can't eat because it's always booked grrrr
Otto Otto
.
03 Settembre 2024
10,0
SURPRISING!
A true Maremma tavern (with a capital M)
I called and reserved a table for 2
We arrive and after introducing ourselves and sitting down I expected Andrea (the owner) to show us the menu or perhaps ask us if we had any preferences in this regard...
But no
Immediately damsels (lots of them) with raw ham at the table and 1 liter of red wine
Not even time to put the last one in your mouth and 1kg of cacio e pepe pasta arrives (a huge dish)
In short, here the customer just has to shut up and eat
If you have problems, intolerance or particular tastes, TELL US BEFORE YOU SIT
If you are lucky Andrea will gladly accommodate you
Otherwise he will invite you (with all the Maremma kindness) to change venue
Because THIS IS WHAT WE DO HERE!
The menu also included a second first course (surprise) and a cut of meat, but after the cacio e pepe pasta we stopped
We end the evening with 2 bitters, a coffee and lots and lots of chats and stories
Never seen such a friendly innkeeper, a person with a heart of gold!
BUT DON'T MISS HIM MAREMMA PIGGY
Nicola Madonna
.
18 Agosto 2024
10,0