New experience in this inn. It's hard to find anything that didn't live up to the standard of the evening. Let's go in order: the locations are not easy to find, but they have private parking available, a small inn surrounded by greenery, family-run. Internal environment themed with the name and excellent room with mise en place, nice table linen and appropriately spaced tables. Not a large menu but with curious and different proposals that intrigue guests. Wine list with different, good labels, including national ones. Beautiful presentation of the dishes, right portions and balanced flavours, the hand and skills of the quoca are unique, perhaps not repeatable with any other chef. In the dining room, his son Cristian calmly carries out the service, presenting the dishes, and knows the preparations. He knows how to present the wines he serves, but does not pour continuously. The service times are right, giving diners the opportunity to talk and enjoy. The various desserts are also good. You can pay by card. A positive point is the mentality of this place, of the managers who, in order to always provide the same and up-to-date service, never exceed the available seats, 24/28 (both in summer and winter) in this way the kitchen never gets in trouble and table times are always adequate. Finally the correct price. Compliments.
Paolo Moro
.
03 Novembre 2024
10,0
Family run of a beautiful reality...excellent food, impeccable service...fair prices..absolutely worth trying.
Gianluigi Venturi
.
12 Ottobre 2024
10,0
Sono stato in questa location, che mi hanno consigliato, assieme a mia moglie, il locale è una chicca anche se è piccolo con pochi tavoli, l'ambiente e l'atmosfera è molto calda, ideale per il sottoscritto, sembra di mangiare in un locale del'800, comunque è il cibo cha la fa da padrona, buono e genuino, si sente che la pasta è fatta in casa e la carne è "ruspante", abbiamo iniziato con delle tagliatelle al ragù, deliziose, e un tris di primi, ravioli, tortelloni, molto buoni, per poi passare al coniglio in porchetta, sublime, saporito e non asciutto e un tortino di verdura, acqua e vino della casa, servizio affabile e gentile, il locale e a conduzione familiare e quindi la cura del cliente è molto sentita, rapporto qualità prezzo nella norma e corretto, certamente lo consiglio vivamente e, ovviamente, il pettirosso mi rivedrà presto.
Tarus64
.
23 Settembre 2024
10,0
The restaurant is completely surrounded by greenery. The place has few seats with a very intimate atmosphere. Super friendly and professional staff. Well prepared, high quality food.
Federico Cermaria (Cerma)
.
26 Agosto 2024
8,0
VERY GOOD AND THEY ARE VERY KIND AND NICE
rob d
.
25 Agosto 2024
10,0
Inn in the middle of the countryside, transmits serenity and relaxation. The location is splendid, it feels like being in the country house of old friends, in summer you dine in the garden outdoors with well-spaced tables. The cuisine is excellent, with an earthy feel. I had the appetizer from the inn, lots of small samples that were always tasty, and the old-fashioned tagliatelle (ragù cut with a knife), both excellent! Advised
Massimo Fumagalli
.
03 Agosto 2024
10,0
Excellent family-run restaurant, exaltation of traditional recipes
Andrea Seracchioli
.
03 Agosto 2024
10,0
You eat divinely. We've been going there for years
Roberta Donati
.
31 Luglio 2024
10,0
La locanda del Pettirosso è in assoluto tra i nostri locali preferiti. Sopratutto in estate mangiare nel loro giardino, isolati da tutto, con il rumore di cicale ed uccellini è davvero un paradiso. I titolari sempre accoglienti, ti coccolano. Circa soli 25 posti fa capire il tipo di servizio. Pane spettacoloso, verdure del loro orto con sapori di vecchi tempi. Cucina romagnola rivisitata in chiave moderna. Siamo stati più volte e questa ho voluto provare le tagliatelle alla vecchia maniera, come dicono loro. Bè...... semplicemente uniche. Il resto poi, come sempre, tutto perfetto. Che dire, meraviglioso..... Grazie.
mollilao
.
13 Luglio 2024
10,0
I dined outdoors in this restaurant, surrounded by the greenery and silence of the Rimini hinterland. Simple dishes but made with care and above all with love. Applause goes to the owner who made me feel at ease: he lingers at the table telling us about the dishes, curiosities and anecdotes, making the experience at the table even more pleasant. Super honest prices!!
gabriele scotti
.
09 Luglio 2024
10,0