When you arrive at L'Incanto, you immediately feel like you're in an episode of 4 Ristoranti: elegance, seafood, and Apulian tradition meet in dishes that will captivate you.
We shared an octopus salad, tender and flavorful (and here I say it à la Borghese: 'If it's chewy, the donkey falls'... but luckily it was perfect!), and some Apulian panzerottini, delicious and rooted in the region.
Then the dish that will stay with you: spaghetti with spirulina, red shrimp, and burrata. Wow. A fusion of innovation and Apulian identity that alone is worth the trip. Even the orecchiette we sampled from my mother's dish confirm the generosity and authenticity of the cuisine.
The service is friendly, the place elegant yet welcoming: here, there's more than just a restaurant, there's a story of passion and quality that shines through in every course.
An experience I recommend to anyone looking for the best of Bari, told with taste and heart. Congratulations to Tina and Emanuele: for me, it's a 10! 👏”
Luca Rosato
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31 Agosto 2025
10,0
Great atmosphere and service. Top-notch food.
Michele Grecucci
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28 Agosto 2025
10,0
I've been to this restaurant several times. The food is decent, but the only downside of this year's 2025 is that the prices have increased significantly, unjustifiably for the type of food and service. It's a shame.
Nino D'Aniello
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26 Agosto 2025
6,0
Today we had lunch at this beautiful restaurant overlooking the sea. The meal was excellent, the service was incredible, and the waiters were more attentive than ever.
Giuliana Russo
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25 Agosto 2025
8,0
We booked an hour before arriving at Santo Spirito, and were lucky that the last table was available. What can I say... lunch was truly enchanting, and what's very important to me is that they accept pets. The award from 4 restaurants is well deserved.
Alessandra Maranini
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22 Agosto 2025
10,0
We had dinner at this restaurant.
Everything was really good.
The staff was kind, attentive, and knowledgeable.
The price was average for being right on the seafront.
A first course averaged €20.
There are several things you might like.
Sara Angeloni
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22 Agosto 2025
10,0
We tried several dishes, both raw (oysters, hairy mussels, tagliatelle) and cooked (battered shrimp, octopus), and the freshness of the seafood was evident. The waiters were friendly and the atmosphere was truly lovely, with a terrace overlooking the sea.
Alessandra Lupo
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20 Agosto 2025
10,0
Birthday experience, wonderful place, good food, but could be improved. The service leaves much to be desired, but after complaints, the owner took matters into his own hands and improved it. Overall, decent, but room for improvement. I'll return in the future and give it another chance, after which it'll either be praised or sent to Dante's circle of hell.
Antonio
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15 Agosto 2025
8,0
Di passaggio a Bari, e desiderosi di mangiare del crudo, ci siamo fermati per pranzo in questo ristorante ricordando di averlo visto in "4 ristoranti". La posizione è bellissima , sul lungomare di Santo Spirito alle porte di Bari. Sia l'interno del locale che la veranda esterna sono ben arredati e godono di una vista molto suggestiva.
La nostra esperienza si è limitata ad un pranzo piuttosto veloce, ma abbiamo apprezzato la freschezza e la varietà dei crudi, crostacei e carpacci , la croccantezza dei gamberoni in tempura e la ottima cottura del rombo in crosta di patate. Il tutto accompagnato da un calice di vino e da un caffe . Cortese e professionale il servizio. Il prezzo di 60€ a testa ci è sembrato adeguato alla qualità del pesce e al livello e alla posizione del ristorante .
Renato61roma
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06 Maggio 2025
8,0
Domenica 16 marzo, con 2 miei compagni della nazionale di Basket Over 50, abbiamo pranzato al ristorante l’incanto di Santo Spirito (BA). C’era molta curiosità e anche la voglia di assaggiare le specialità del ristorante vincitore di 4 ristoranti nelle puntate trasmesse nel 2021 con lo Chef Alessandro Borghese che ha assegnato all’incanto il titolo di miglior ristorante di crudo di mare della città definendo: “qui il pesce una vera favola. È Tina, la proprietaria, che acquista il pesce alla Boutique dei frutti di mare. Il suo crudo, chiamato in menu “Delizie di mare”, è tradizionale, ma servito in maniera scenografica su un vassoio riempito di ghiaccio in una terrazza sul mare (cit. Alessandro Borghese). Le aspettative non sono state tradite, anzi abbiamo preso 3 crudi di mare con gamberi rossi, scampi e ostriche, pesce freschissimo e di ottima qualità. Abbiamo poi deciso di provare le linguine all’astice che hanno mantenuto le aspettative, il tutto accompagnato da una bottiglia di Falanghina. Che dire, un pranzo da ricordare con piacere in un ristorante che merita assolutamente di essere provato. I prezzi in linea con un ristorante che serve pesce di altissima qualità. Servizio impeccabile e gentilezza la fanno da padrone. Consigliatissimo...!!!
burghy74
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18 Marzo 2025
10,0