So many reviews!
Started scrolling and had to stop;too many!
99.9% agreed on delicious, authentic,local, traditional ,organic,home made,friendly,welcoming atmosphere,fairly priced,quick service.
I came with my son a true gourmet raised in Japan,where in my opinion food quality standards are pretty high; we both can vow for all the above.
Two things left to mention:
I enjoyed the red wine very much and when Stefano explained it was also home made,I asked to buy a bottle.
There were no bottles but he could fill me a pet bottle.
It's been 2 days since I left Basilica and I'm still enjoying their wine with dinner.
Grazie mille Stefano and family,keep up the good work and we wish you succes with your restaurant!
Sin Hong Yap
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02 Ottobre 2025
10,0
A welcoming restaurant in the small village of Pietrapertosa. Food rooted in local traditions, prepared using home-grown ingredients. Attentive service and detailed explanations of each course. A must-try.
Rossana Barisone
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27 Settembre 2025
10,0
For authentic, traditional local cuisine, you absolutely must come here! Service is provided by young, friendly staff. A little escape in the Lucanian Dolomites!
Aline M.R.P
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27 Settembre 2025
10,0
A very cute and welcoming little place. We ate very well, with all the dishes the staff recommended.
We also appreciated their willingness to wait for us almost at the end of the evening. They also offer gluten-free options!
Congratulations!
Cosimo Papaleo
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26 Settembre 2025
10,0
We enjoyed the menu so much that we had it again the next day. We highly recommend the food, and the place is also worth checking out.
Ingrid Laun
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26 Settembre 2025
10,0
I can't help but write a review for this family-run establishment, which passionately welcomes guests and lets them savor local delicacies. Kudos to the hospitality, the dishes, and the experience they offer with dedication and passion. Only for curious palates and those well-versed in good food. In any case, excellent value for money. The best restaurant in the Lucanian Dolomites.
francesco minoli
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24 Settembre 2025
8,0
We ate well, the service was good, the price was right, the owner was very kind.
Cosimo Damiano D'Ettorre
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24 Settembre 2025
8,0
I have severe celiac disease, and here I found honesty, authentic, unique food, and a family atmosphere. The price was also more than fair! I thank the restaurant owner for making me feel safe and not left out! Thank you again from the bottom of my heart.
Dude Dedu
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23 Settembre 2025
10,0
Abbiamo mangiato benissimo, il menù era semplice ma ricco di piatti tipici lucani. Il locale era arredato con testimonianze della civiltà contadina, sembrava di essere in un piccolo museo. Il proprietario, giovane, ci ha intrattenuto con spiegazioni e racconti, e lo stesso faceva con tutti gli ospiti stranieri, dimostrando un'ottima padronanza delle lingue.
Valeria G
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03 Giugno 2025
10,0
E' difficile che noi si sia trovato un ristorante dove, appena sulla soglia, vieni avvolto da una serie di profumi e di aromi che ti proiettano indietro nel tempo, quando le cucine erano a legna e i tegami di creta delicatamente incrostati della semplicità contadina di utilizzare tutto ciò che "rumina" in libertà o cresce spontaneo attorno alla tua casa, frutto di dedicazione, sudore e lavoro. Ti siedi, in un ambiente che ricorda le semplici dimore dei tuoi nonni, tavoli che non sono isole, ma sufficientemente vicini per incontrare con lo sguardo tutti i tuoi " fratelli" commensali. Questa ultima annotazione rispecchia la filosofia del locale: tutti sono uguali, tutti ascoltano i dettagliatissimi consigli del maestro di sala, tutti contrattano il menù, praticamente, con tutti, e tutti ammiccano verso l'altro tavolo in segno di accordo. Poi, dalle cucine, appare, rapidissimamente, la cuoca che porta fin sulla tavola quello che ha cucinato: stupendo! Sughi meravigliosi e meravigliosamente sinceri, coronamento di orecchiette, strascinati, tagliatelle ed altra pasta fatta rigorosamente in casa, come recitano le mani della cuoca, a ben vedere, ancora incipriate di farina. E poi, le carni, a chilometro zero, servite, se vuoi (così abbiamo scelto noi), con delle erbette " selvatiche" ripassate in padella, che valgono da sole tutto il pranzo. Ci siamo alzati da tavola con la voglia di abbracciare tutti coloro che lavorano in questo ristorante uno ad uno, e ringraziarli di tanto bellissimo calore. Superlativo.
maryclo61
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03 Giugno 2025
10,0