One-day visit to Piacenza. For lunch, we decided on this osteria, just steps from the center and the tourist trails, popular primarily with locals.
The place is well-presented, welcoming, and tastefully decorated.
The person who welcomed and served us (the older lady) was both professional and friendly...an added bonus. The table settings were simple but pleasant. We didn't order wine, but if you do, you'll enjoy it in the traditional bowls. Before ordering, she brought us some lard blended with parsley and some delicious bread. We ordered pisarei e fasò (a type of pasta with beans), Piacenza tortelli with butter and sage, and then two sbrisolone, one with warm zabaglione cream. These are traditional Piacenza dishes. We enjoyed their simplicity, and the dessert was the highlight.
The quality/price ratio was fair.
Antonio Lisci
.
22 Luglio 2025
8,0
Warm welcome, authentic, traditional dishes, and a truly welcoming atmosphere that makes you feel right at home. Definitely worth a try.
Alessandro Silvestri
.
20 Luglio 2025
10,0
Authentic Piacenza cuisine. Very friendly staff and owner!
Uulriqus
.
20 Luglio 2025
10,0
Wonderful dishes already to the sight and even better to the palate. Excellent advice from the staff. Very welcoming and clean place. Highly recommended. I recommend booking
Stefania manzetti
.
26 Giugno 2025
10,0
Characteristic place, friendly staff and excellent dishes.
Niccolò Zordan
.
25 Giugno 2025
10,0
Everything good, excellent service, high quality
Paolo Cap
.
11 Giugno 2025
8,0
Excellent restaurant. Friendly staff who can advise you. Nice menu with a wide choice.
Donatella C.
.
02 Giugno 2025
10,0
Da poco trasferiti dalle colline piacentine in centro città, iniziamo a testare i ristoranti vicino a casa.
La Trappola è una "trattoria piacentina", così si definisce. Il locale, sito in zona centrale, si presenta con sale non spaziosissime e con possibilità di sedute all'aperto, piacevolmente caratterizzato. Forse l'acustica non è delle migliori, risultando abbastanza rumoroso (certo anche l'eccessiva esuberanza di certe tavolate incide parecchio).
Il personale è cortese e premuroso, anche se si nota che non ha certamente fatto "l'alberghiero", ma compensano con la loro disponibilità e carineria.
Menù con alti e bassi. Vellutata di fagioli e gamberi eccellente, buono e abbondante il piatto di prosciutto crudo. Meno valide le tagliatelle al radicchio con molta panna anni '80 (sic!) e poco radicchio. Il fegato alle cipolle avrebbe dovuto essere "tirato" un po' di più, perché il sughetto era particolarmente buono, ma il fegato risultava con poco sapore, un poco anonimo.
Prezzo nella norma.
Marco A
.
26 Maggio 2025
6,0
Good food and pleasant atmosphere
Giuseppe Manfredi
.
22 Maggio 2025
8,0
Piccola Osteria in centro, cucina Piacentina genuina . Abbiamo mangiato benissimo, semplice e di gran gusto: antipasto crudo con composta di fichi, giardiniera e focaccine.
Primi tortelli piacentini sia al burro che con funghi, pisarei e fasò.
Davvero consigliato per la bontà e la simpatia del personale.
Prenotate e andateci !
RobyBorriniFrancese
.
02 Maggio 2025
8,0