If you happen to be in the Teramo area, you can't miss the opportunity to visit this restaurant in Canzano, a hilltop village overlooking the valleys. Above all, it offers a menu of local specialties carefully curated by the kitchen and presented by the legendary Francesca, the "Nefertiti of Canzano," ready to advise you on the best way to enjoy the menu and show you the magnificent snow cave below the restaurant.
Recommendations: the turkey Canzanese-style is a must, but the spaghetti alla lacrima di Trebbiano or Montepulciano are even better! And if you're lucky (or if you book), the sturgeon: despite its name, it's a truly exquisite dessert that takes days to prepare, but it never disappoints!
nello scarabottolo
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30 Luglio 2025
10,0
Incredible cuisine! Flavors, unique dishes, and hospitality you won't find in many places. Plus, the added bonus of a visit to the "fridge" gives this place a special charm.
First time, but surely the beginning of many more.
Thank you for everything!
Cristina Aguilera
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22 Luglio 2025
10,0
Local products. Traditional cuisine and lots of care. And what's more traditional than an ancient ice house? A 1,000-year-old refrigerator 😊. Exceptional.
Luca Pelfini
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08 Luglio 2025
10,0
It is worth going all the way to Canzano to taste typical local delicacies prepared with top quality products (I tasted and bought an excellent local oil). The kindness of the owners is commendable, they even took us to see their centuries-old snowhouse under the restaurant. Anyone who wants to taste the most authentic typicality of Abruzzo and the Abruzzesi must stop here.
Paolo Fiammengo
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26 Giugno 2025
10,0
On the way from San Benedetto del Tronto towards Rome, we found a familiar and welcoming restaurant in Tacchinella di Fidanza. Tricolor tagliatelle, UNESCO heritage
lorenzo luciani
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08 Giugno 2025
10,0
The HISTORY of cuisine in Abruzzo also passes through here…no need to add anything else!!
RR Ricci
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30 Maggio 2025
10,0
Always an exceptional experience. You are welcomed with warmth and professionalism. Excellent food. Rating 10
Anna Ciavarelli
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25 Maggio 2025
10,0
We had lunch yesterday. Two tables for a total of 30 people.
The staff is UNIQUELY kind. The food is SPECTACULAR. Attentive to every little need. Particularly careful in proposing the vegan menu for one of our guests who was thrilled with the attention and kindness.
Exceptionally we were also granted a visit to the wonderful Neviera del 1100: a unique spectacle.
What can I say... I recommend everyone, if in the area, to stop here because it will really be worth it!
Emma Cori
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25 Maggio 2025
10,0
Pranzo con l'associazione Ganasce Roventi, una tradizione alla scoperta della cucina abruzzese. La scelta della Tacchinella non presentava sorprese, locale raffinato, accoglienza e servizio ormai noti e di ottimo livello. Nel teramano ai primi di maggio le Virtù sono d'obbligo. Nella loro proposta gli ingredienti della tradizione, sapori piacevolmente orchestrati e riconoscibili, possiamo dire una preparazione impeccabile (senza lesinare bis e tris). Poi la regina della tavola la "Canzanese": fresca, delicata, dal gusto morbido e caratteristico con la sua "ricchezza", la gelatina, lucida e dorata come giusto che sia. Un pranzo senza dubbio abbondante chiuso, nenache a dirlo, dalle mazzarelle. Sapori decisi, cottura perfetta nessun contrasto con i piatti precedenti, anzi, la degna chiusura. Che poi la fetta di torta gradevolissima e i soliti caffè e amari hanno sancito la fine.... alla grande. Un fuori programma: con la competente guida del proprietario abbiamo visitato la Niviera, un sotterraneo costruito dagli arabi più di mille anni fa e nascosto nel cuore del centrostorico di Canzano. Che giornata !!! Torneremo.
Gianni_Piero
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05 Maggio 2025
10,0
Ho avuto il piacere di trascorrere una meravigliosa serata presso la neviera di questo locale in un atmosfera magica. Esperienza unica ed indimenticabile, emozionante. Ottimo cibo, personale fantastico.
igor s
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03 Aprile 2025
10,0