La Locanda del Ditirambo In Castro dei volsci

8,4

Basado en 747 opiniones encontradas en 2 webs


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1
Di 14
in Castro dei volsci

Gestione recensioni

Everything perfect... Excellent food, friendly and attentive staff.. Believe me, an experience worth having, for those who love real cuisine..
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26 Aprile 2025
10,0
The food was very good, the service very kind. Unfortunately they didn't organize the courses well, the first courses arrived late, we didn't eat temporarily.
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08 Marzo 2025
8,0
Very tasty special cuisine, welcoming service, a pity we were in a hurry. See you next time....
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08 Marzo 2025
10,0
Una Locanda che è un gioiello; e sembra normale che certi gioielli non si trovino così, sulla via, bisogna meritarseli. La ristorazione è un esercizio strano: il cliente paga un servizio e valuta quello che ha ricevuto in cambio di denaro. La Locanda del Ditirambo è uno dei rari posti, rari anche in Ciociaria, dove non si offre solo questo, dove si mette in gioco oltre al lavoro anche la passione, dove si sentono le persone dentro le cose, e la fatica si fa piacere, lusso. Per carità, niente è perfetto, ma tutto ha un altro senso per il cliente quando si capisce che dall'altra parte si vuole ad ogni costo, con testardaggine, migliorare le cose, e magari migliorare un prodotto già buono di suo, andare oltre, e allora persino quelle che sembrano piccole imperfezioni diventano parte necessaria del bello, non solo perché lo rendono domestico e affabile. Ecco, parliamo del menu', abbastanza ridotto (che è quasi sempre garanzia di un lavoro fatto in proprio e fatto bene); ma prima di tutto vorrei parlare del pane, che lo chef prepara da sé, delizioso. Poi, senza essere lineare, sorprendermi dei dolci, che non troverete in nessun altro ristorante, perché non vengono da un furgone, da una fabbrica, da una pasticceria, ma da queste quattro mura: ma che spettacolo! Che spettacolo un cuoco che si rompe la testa per portarvi i propri dolci a fine pasto, e li fa come dio comanda! Il tris di antipasti si impone come un must, col tortino di patate a farla da principe, una grande invenzione; poi i secondi di carne, coll'ottimo collo di maiale con note affumicate e agrodolci, e una tradizionale bufaletta (stufato di bufala ciociara) tra le più buone mai assaggiate. Tornerò, si certo, e tornerò per i primi, che non ho assaggiato; e per la cantina, che sembra proprio ben fornita. È un posto dove, a meno di non essere proprio ottusi, si torna: un posto del cuore.
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20 Gennaio 2025
10,0
An Inn that is a jewel; and it seems normal that certain jewels are not found on the street, you have to deserve them. Catering is a strange exercise: the customer pays for a service and evaluates what he has received in exchange for money. The Locanda del Ditirambo is one of the rare places, rare even in the Ciociaria, where not only this is offered, where not only work but also passion is brought into play, where you feel the people inside the things, and the effort becomes pleasure, luxury. Of course, nothing is perfect, but everything has a different meaning for the customer when you understand that on the other hand you want at all costs, with stubbornness, to improve things, and perhaps improve an already good product, go further, and then even what seem like small imperfections become a necessary part of the beauty, not only because they make it domestic and affable. Here, let's talk about the menu, quite small (which is almost always a guarantee of a job done in-house and done well); but first of all I would like to talk about the bread, which the chef prepares himself, delicious. Then, without being linear, I'm surprised by the desserts, which you won't find in any other restaurant, because they don't come from a van, from a factory, from a pastry shop, but from these four walls: what a spectacle! What a spectacle a chef who breaks his head to bring you his own desserts at the end of the meal, and makes them as God commands! The trio of starters imposes itself as a must, with the potato pie as the prince, a great invention; then the meat second courses, with the excellent pork neck with smoky and sweet and sour notes, and a traditional bufaletta (Ciociaria buffalo stew) among the best I have ever tasted. I will return, yes of course, and I will return for the first courses, which I have not tasted; and for the cellar, which seems really well stocked. It is a place where, unless you are very dense, you return: a place of the heart.
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20 Gennaio 2025
10,0
Daniela is an institution in Castro. Beautiful and welcoming place, good food. Absolutely recommended also for discovering one of the most beautiful villages in Ciociaria
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03 Gennaio 2025
10,0
My favorite place. Sublime food, location with attention to detail. Top staff.
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02 Gennaio 2025
10,0

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19/05/2025: What can I say ... at Borgo Antico you can feel familiarity and a lot of it ... from the attentive and thoughtful staff to the owners, we only stayed one night in transit and we used the restaurant which offers simple and tasty dishes ... satisfied see you soon Borgo Antico where cordiality reigns supreme Giovanni Carneri
15/05/2025: Luckily our car broke down before the exit of Ceprano. A special place for the friendliness of its inhabitants, natives and not. I hope we will return on another occasion with another car and not because it broke down. Thank you.
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Recensioni

Madreterra

15/04/2025: High food quality. Friendly service. Medium-high prices. Overall it is recommended
13/04/2025: Truly a great experience! Beautiful location, nice environment and very friendly staff. Quality food, freshly cooked and well presented, excellent cellar. I highly recommend this restaurant.

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