Legendary shop in the heart of Mugello, you enter a real delicatessen, where they sell a bit of everything and their very fresh products. In the adjacent room, few but well-arranged tables, rustic venue and simple service. We booked for four on a Sunday, they usually have two shifts at lunch, one for midday and the other for 1.30am, so as to keep everyone happy. Simple menu with appetizer and crostini, tortelli in various ways, gnudi and tagliatelle, all strictly homemade. Then a couple of side dishes and main courses and several sweets.
Absolutely to be replicated as soon as possible, amazing tortelli, pure tagliatelle, the same appetizer and the desserts to close the meal as the icing on this Sunday.
To conclude we took away some tortelli. Honest price and really great quality.
See you soon
Leonardo Tocchi
.
27 Gennaio 2025
10,0
The place is small and you need to book but the cuisine is top notch. Must try
Mario Forni
.
19 Gennaio 2025
10,0
Exceptional. Homemade products of excellent quality.
Gemma Guarducci
.
15 Gennaio 2025
10,0
It is always a pleasure to come, taste and enjoy La Casa del Prosciutto!
Marco Geri
.
12 Gennaio 2025
8,0
This place has a special place in my heart and stomach ♥️
Cioppino27
.
11 Gennaio 2025
10,0
I had lunch with potato tortelli and ribollita. All very good.
Ornella Mercuri
.
05 Gennaio 2025
10,0
Ristorante a Vicchio vicino a an antico ponte, quando si entra si vede un bancone con affettati e formaggi buonissimi, i prosciutti sono appesi al soffitto.
La pasta è fatta a mano, noi a bbiamo assaggiato un antipasto misto dove gli affettati erano ottimi.
I tortelloni ripieni di patate al sugo di anatra una vera specialità molto sostanziosi.
Il coniglio ripeno, l arista con cipolle piatti della tradizione molto gustosi.
Dolci buoni.
Vino della casa da migliorare, i tavoli sono piccoli così comecla, sala.
Mi è piaciuto molto.
Giovanni Covoni
.
03 Gennaio 2025
8,0
All very good, small place but it makes you feel at home, a bit noisy... but bearable, kind and welcoming
Kay the PsyFox 33 “kay.exe”
.
29 Dicembre 2024
10,0
Wonderful tortelli and tortellacci with stuffed rabbit done as they once were...thanks to everyone, greetings to those who cook and a company to Gino...Well done.
Paolo Gomma
.
27 Dicembre 2024
10,0
Ormai sono sempre più rare le trattorie così, a conduzione familiare dove la pasta i tortelli e gli gnudi vengono fatti a mano, la qualità dei prodotti è eccezionale e le porzioni sono abbondanti. Ottimi gli Gnudi, si sente il gusto della ricotta di pecora da provare, buonissi i tortelli mugellani con funghi porcini e poi una favolosa rosticciana con una vassoiata di porcini fritti, sublimi, il personale è cordialissimo e simpatico. Prenotate per tempo perché è sempre pieno. Conto finale ottimo.
Fabrizio M
.
12 Ottobre 2024
10,0