Very tasty, but small portion of Carbonara, which would suit someone who is desperate to lose weight, or a rich Hollywood star. It costed 15 euro, not the cheapest.
I left the restaurant hungry, will not return back.
Marko Lcl
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07 Luglio 2025
6,0
Definitely much more than we were looking for: delicious pasta, a 10-star dessert, a quiet location, and unparalleled service. We'll definitely come back, recommend, and return. If you want quality Italian food, this is the place to be. Thank you for your service and such delicious dishes.
Luisa Jaramillo
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05 Luglio 2025
10,0
Excellent service, very attentive, friendly, and the food is delicious. I would come back again if I traveled again.
Victor Monsalve
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05 Luglio 2025
10,0
Good food in a friendly environment
Roberto Iannone
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03 Luglio 2025
10,0
Food is nice, place is comfortable
Living in the Esquilino neighborhood, Tempio di Minerva has now become my go-to restaurant for both family dinners and dinners with friends passing through the capital, without forgetting the pizzas or take-away food, which always live up to expectations. Tempio di Minerva is best known for its carbonara, which is actually very good as certified by none other than chef Barbieri, but the other dishes are no less. In addition to the quality of the food, an added value is represented by the kindness of all the staff and the friendliness of the owner with whom, along with the name, I share a passion for football and sports in general. The restaurant is spacious, well-kept and welcoming, with an atmosphere that immediately puts you at ease. Numerous photographs stand out on the walls that portray the many famous customers who have frequented the restaurant, such as the president of Real Madrid, Florentino Pérez, players of the Italian national rugby team, but also personalities from the world of entertainment and politics. Given the popularity of the Temple of Minerva, it is always best to book if possible.
Simone Ramella
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29 Giugno 2025
10,0
The service was excellent from the start.
Waiters are very attentive and friendly.
I had fried courgette flower was too greasy for my taste 6 out 10.
Also, I had cacio e pepe, which was absolutely delicious. 🤤 15 out 10
Lemon sorbet 🍧 was lite and had the perfect amount of sweetness. 1000 out of 10
Overall I recommend II Tempo di Minerva
Violeta leta
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26 Giugno 2025
10,0
A must visit when in Rome!
We arrived with a large group, that included children. Ask for the absolute magnificence of our hostess Beatrice!! She took such good care of us (and she’s quite gorgeous!) She is absolutely wonderful, friendly, and caring.
Food is beyond delicious!!
Frederick Dyroff
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25 Giugno 2025
10,0
Il locale ci era stato consigliato dall'albergatore ed aveva ottime recensioni in giro. Avremo quindi trovato sicuramente la serata sbagliata, ma a noi è parso un po' un locale strutturato più per il turismo che per la ricerca di qualche "tesoro nascosto". Vero che ormai (a Roma e non solo a Roma) la tendenza ad aprire vetrine della tradizione che poi si rivelano essere al più, appunto, una mera attrazione turistica dove consumare un pasto "tradizionale", sembra essere diventata la regola, ma qua siamo usciti un po' con l'amaro in bocca perché il locale sembrava presentarsi un po' più incline alle aspettative di chi rifugge la standardizzazione del turismo. Il tutto è sembrato un po' disorganizzato, tempi di servizio sfasati, vino richiesto che c'è, poi forse no, poi solo un calice, piatti non abbondantissimi anche se la qualità è di buon livello, almeno questo è indiscutibile per la nostra brevissima esperienza. Insomma, siamo rimasti un po' spiazzati ma non tutto è perduto. La cacio e pepe, infine, delude un po' le aspettative a causa di una cottura discutibile; peccato, la crema era davvero favolosa, ma la pasta si era attaccata quasi in un unico blocco. Credo, ma non so così esperto, che usare piatti con il fondo così stretto possa creare problemi nel contenere il calore della pasta appena cotta e che la mancata dispersione dello stesso non aiuti il riposo della pietanza. Infatti la cottura sembrava ok in superficie (forse leggermente troppo al dente) mentre sotto sembrava essersi incollata in un unico impasto. Ripeto, sono certo di aver centrato una serata no e mi sento di dare un'altra chance al posto, certo che da quanto letto in giro ci si aspettava decisamente di più.
Smallsaints
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03 Giugno 2025
6,0
Piatti tipici della tradizione romana, ottimamente eseguiti. Personale cordiale e servizio rapido, carbonara da applausi.
Marfab
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17 Maggio 2025
8,0