The fish was really fresh, the food very good and the people who work here were really kind. I liked it so much that I saved it in my favorites - I definitely want to come back!
yonaikel aranguren abreu
.
26 Aprile 2025
The “Il Marinaio” restaurant at Pala S.R.L. is located at the Fiumicino dock in Viale Traiano, 139.
Entering this place you are enveloped in an atmosphere that tells the story of the sea, as is understandable from the area in which it is located, a few steps from the sea waves.
Together with other people I had the opportunity to appreciate an excellent fish-based lunch accompanied with a good wine, which enhanced its flavour.
A good practice is that the dishes are prepared at the moment, this sometimes involves a slight wait, but it is worth it.
As a tip, I invite you to try the spaghetti with clams, where the pasta blends with the flavor of the sea. If you have particular preferences, as in my case, you can always ask to exclude the garlic, there is a willingness to adapt to the customers' tastes.
The second courses are also worth mentioning: the fish appears fresh and cooked with skill, with a preparation that highlights the quality of the products.
The very friendly staff explains the dishes served and can help you make your choice.
If you enjoyed this reading, I invite you to discover my other reviews, immersing yourself in the details that help you better understand a place.
Stefano Manzo
.
07 Aprile 2025
My partner and I happened here by chance on a Sunday. We didn't book, but they welcomed us anyway. Really good dishes, not abundant portions, slightly slow service, informal place. Notmal prices
Sara Viola
.
06 Aprile 2025
Seconda Recensione in poco tempo meritatissima, che dire Super Marco e suo figlio in cucina, la moglie in sala, una squadra perfetta, antipasti che variano molto dove l'inventiva di Marco la fa da padrona e non sbaglia mai , come ultima pietanza inserita nel menu' ci ha deliziato con una trippa baccala' e pecorino da leccarsi i baffi , come sempre la parmigiana di pesce squisita le cozze freschissime i moscardini al sugo divini ma il piatto forte (e non facile da trovare cosi buono) e' il risotto alla crema di scampi . Abbiamo chiuso con una frittura di calamari fresca e per niente pesante si sente che l'olio viene cambiato spesso GRANDI RAGAZZI ci si sente a casa ambiente familiare. PS: la Grappa Barricata per chiudere in bellezza di alta qualita' cosa da non sottovalutare.
DROMA1983
.
24 Marzo 2025
Typical restaurant, fresh fish, excellent value for money, spaghetti with special clams, excellent second course of paranza, welcoming and kind staff.
Highly recommended!!!!
Roberto Cavassini
.
22 Marzo 2025
I would return just for Stefania's exquisite welcome but the true excellence, in my opinion, is the seafood parmigiana!!! Scialatiello and scampi cream top!!!! Delicious and fresh fried food!!!
Passed with flying colors!!
laura gatt
.
22 Marzo 2025
All very good. I didn't eat many things but the dishes I tasted were excellent.
The unique service, the lady even remembered our names after a while. Very nice and attentive to everything. Nice and quaint place.
Fantastic venue, helpful and welcoming staff. Delicious dishes, the best in Fiumicino.
Leonardo Messina
.
23 Febbraio 2025
I highly recommend...an excellent experience, welcoming environment, good food and impeccable staff.
Valentina Cruciani
.
06 Gennaio 2025
Dopo Anni che non mangiavo piu a Fiumicino per il livello perso di tanti ristoranti, do' fiducia al GRANDE POMATA , mio fratello, cosi andiamo a pranzo da un suo amico MARCO de Il Marinaio , accoglienza calorosa simpatia allo stato puro , per non parlare della qualita' delle pietanze , tutto preparato all'istante e freschissimo, si sente davvero il sapore del mare in bocca, alici buonissime, crudo squisito, le cozze di un sapore che erano anni che non le mangiavo cosi', i polipetti al sugo da leccarsi i baffi, spesso inventa degli accostamenti buonissimi come la melanzana di pesce , passando per i primi dove abbiamo preso il risotto alla crema di scampi squisito e i scialatielli allo scoglio buonissimi, la frittura fresca e si sente che l'olio viene cambiato spesso che dire una scoperta bellissima e poi a chiusura cucina marco e la moglie si siedono ai tavoli per una piacevole chiacchierata, simpatia allo stato puro, grappe barricate di qualita' da tornarci prima possibile, sono una certezza.
DROMA1983
.
02 Dicembre 2024