12/08/2024: Wandering around Rome, we come across this restaurant and without having booked we ask for a free table for two.
The staff very kindly found us a table straight away but with one condition: request at least two courses.
Looking at the menu, full of special proposals, we immediately decide to try the "Bar a Vin" tasting menu which includes two starters, a first course, a second course and a sweet or savory choice!
The two appetizers of the tasting are a Roman Maritozzo stuffed with lamb (very good) and a Roman-style flaky bread with butter and olives stuffed with ricotta and sausage.
The first is a dish of "ricotta and mint buttons with courgette cream" (good!) while the second is a deer tartare, crunchy wasabi with egg bottarga.
To conclude, instead of dessert, I opt for a savory dish, i.e. a selection of cheeses.
Each dish is served with a very accurate description which makes the experience better.
The bill is slightly above average due to both the location and the beautiful location of the restaurant but in any case I absolutely recommend a visit and since the menu changes very often I don't rule out a return for the winter season.
11/08/2024: Girovagando per Roma, ci imbattiamo in questo ristorante e senza aver prenotato chiediamo un tavolo libero per due.
Il personale molto gentilmente ci trova subito il tavolo ma con una condizione: richiedere almeno due portate.
Osservando il menù, ricco di proposte particolari, decidiamo subito di provare il menù degustazione “Bar a Vin” che comprende due antipasti, un primo, un secondo e un dolce o salato a scelta!
I due antipasti della degustazione sono un maritozzo romano ripieno di agnello (molto buono) e un pane sfogliato con burro e olive alla romana ripiene di ricotta e salsiccia.
Il primo è un piatto di “bottoni di ricotta e menta con crema di zucchine” (buona!) mentre per secondo una tartare di daino, wasabi croccante con bottarga di uovo.
Per concludere opto, invece del dolce, per un salato ossia una selezione di formaggi.
Ogni piatto è servito da una descrizione molto accurata che rende migliore l’esperienza.
Il conto è leggermente sopra la media dovuta sia alla posizione sia alla bellissima location del ristorante ma in ogni caso consiglio assolutamente un passaggio e poiché il menù cambia molto spesso non escludo un ritorno per la stagione invernale.