10/11/2024: Passing by the restaurant you don't notice it, in fact you can't see it at all! Returning to your street, and knowing the exact address, you finally see that the address corresponds to some small glass doors on one of which the name of the restaurant is written in two or three cm high letters. .. at this point you notice a small sign, attached to the wall, where it is repeated with strange characters that would delight a paleographer, which, deciphered, reveal the presence of the restaurant there... on the door there is no menu or , let alone any price indicated... and at this point you notice a sign on the pavement, like an easel, which informs you of the possibility of a fixed price menu without indicating the contents of the dishes but only of a generic first course followed by second course etc. . and the total price... Finally entering, we are greeted by the scent of bleach which reassures us of the hygiene of the place, but which does not make us imagine the delicacies and delicacies that we could hopefully expect. Bare, cold environment (radiators turned off in almost mid-November, so much so that we ate with our windbreakers on). Fortunately, this frost is warmed by the friendliness of the landlady and the dishes she brought us, even if the spaghetti (very al dente, almost al dente) which should have been from the lumberjack (with bacon, cream and mushrooms) had lost its mushrooms you know where. Vitello tonnato good and plentiful although I would have preferred it removed from the fridge a little earlier. Excellent vegetable meatballs with side dish, ravioli del plin with so-so ragù, a bit like a company canteen... and, I forgot, if you ask for sparkling mineral water, tap water with added water will be brought to you, without being asked first of carbon dioxide and not packaged mineral water: it would be nice if they asked you first what you want... in short, you eat without infamy or praise, you satisfy your hunger at a very honest price: but I wouldn't go back from Turin to Canelli just for come and eat here. It's a shame, because with a few small adjustments, this little restaurant would have a lot of potential... let's hope for tomorrow...
09/11/2024: Passando davanti il ristorante lo non si nota, anzi non lo si vede proprio! Ritornando sulla propria strada, e sapendo l'indirizzo esatto, si vede, finalmente, che l'indirizzo corrisponde a qualche piccola porta a vetri su di una delle quali c'è scritto, con caratteri alti due o tre cm il nome del ristorante... a questo punto si nota una piccola insegna, attaccata al muro, dove viene ripetuto con strani caratteri che farebbero la gioia di un paleografo, che, decrittati, rivelano, lì, la presenza del ristorante... sulla porta nessun menù ne', tantomeno, alcun prezzo indicato... ed a questo punto si nota sul marciapiede un cartellino, tipo cavalletto, che informa della possibilità di un menù a prezzo fisso senza indicare il contenuto dei piatti ma, solo di un generico primo seguito da secondo ecc. ed il prezzo totale ... Finalmente entrati, veniamo accolti da un profumo di varechina che ci rassicura sì sull'igiene del locale, ma che non fa immaginare le prelibatezze ed i manicaretti che, speriamo, ci potremmo attendere. Ambiente spoglio, freddo (termosifoni spenti a quasi metà novembre, tanto che abbiamo mangiato con la giacca a vento). Fortunatamente tanto gelo viene riscaldato dalla simpatia della padrona e dei piatti che ci ha portato, anche se gli spaghetti (moolto al dente, quasi al dente rotto) che avrebbero dovuto essere del boscaiolo (con pancetta, panna e funghi) avevano perso i funghi non si sa dove. Vitello tonnato buono ed abbondante anche se lo avrei preferito tolto dal frigo un po' prima. Polpette di verdura con contorno ottime, i ravioli del plin con ragù così così, un po' tipo mensa aziendale... e, dimenticavo se chiedi acqua minerale gasata, ti viene portata, senza che ti venga chiesto prima, acqua del rubinetto con aggiunta di anidride carbonica e non acqua minerale confezionata: sarebbe carino che ti chiedessero prima cosa tu voglia... insomma si mangia senza infamia ne' lode, ci si toglie la fame ad un prezzo molto onesto: ma non tornerei da Torino a Canelli solo per venire a mangiare qui. Peccato, perchè con qualche piccolo aggiustamento, questo ristorantino avrebbe molte potenzialità... speriamo nel domani...