Evening with friends, I'd say we had a very good time, excellent food (ravioli, panigacci, meat, dessert and coffee) and fair price
Ernesto Lenelli
.
18 Dicembre 2024
8,0
Everything always delicious and exceptional
Angela Ballestracci
.
01 Dicembre 2024
10,0
Homely and authentic place, excellent panigacci... and delicious barbecue.
Giuseppe Piritore
.
26 Novembre 2024
10,0
I haven't been to this restaurant in a long time.
A beautiful room with exposed oven and embers, and a beautiful external veranda available in the summer.
Excellent servings and quality. From the trio of testaroli to the ravioli, from the panigacci to the rosticciana.
Diego Marcigliano
.
03 Novembre 2024
10,0
I will probably go back, but with the awareness that you have to wait a little longer than other places. Good products. Honest prices.
Aniello Napolitano
.
26 Ottobre 2024
8,0
Friendly, cheerful staff, excellent first courses, excellent panigacci and cured meats, desserts always a wide choice, fair price.
Emanuela Rossi
.
02 Ottobre 2024
10,0
Located in the heart of Riccò del Golfo, the "Ristorante da Pietro" represents an authentic Ligurian culinary experience that combines tradition and quality. The restaurant, characterized by a warm and welcoming atmosphere, is the ideal meeting point for those who want to savor the typical dishes of local cuisine immersed in the tranquility of the village.
The menu is varied and well looked after.
Absolutely recommended are the panigacci, a local specialty, served with local cured meats and cheeses that enhance the flavor. The portions are generous and well presented, satisfying even the most demanding palates.
The attentive and professional service helps to make the experience even more pleasant. It's a shame about the timing for the panigacci, but given the crowded evening and the goodness of the latter, the wait was more than bearable.
Prices are competitive, especially considering the quality of the food and the evocative atmosphere of the place.
As De Sica would say “Kill, guys! But what can I tell you... this "Ristorante da Pietro" is a real gem! Not even in Rome does it taste like this! Here there is the flavor of tradition, of those that make you want to set foot again tomorrow. And those panigacci, gentlemen... a pleasure! Congratulations indeed, Pietro, you are blessed by God!”
Matteo Trivelloni
.
30 Settembre 2024
8,0
Nothing to say about the dishes, which were very good and the panigacci well made. For the service it was a little slow, as we waited 40 minutes before receiving the first panigacci with cured meats, and there were not too many people to justify this delay. The staff, however, is very kind and helpful as they did us the courtesy of bringing us a tray to share the meat ravioli. The environment is warm and welcoming, a shame about the distance and the difficulty in finding parking.
For the rest we had a cheerful dinner with friends.
Michael Laudicino
.
30 Settembre 2024
8,0
Era da un po' di tempo che non mi capitava di mangiare i tipici panigacci e, insieme ad una numerosa tavolata di amici, sono tornato da Pietro dopo diversi anni dall'ultima volta.
Mi ha fatto piacere riscontrare gli stessi punti di forza -quali l'enorme camino in cui vengono arroventati i testi e cotta la carne, con ritmi degni della miglior fucina di un romanzo fantasy- e alcune piccole innovazioni, che hanno migliorato ulteriormente la qualità della proposta.
In particolare è stata introdotta una selezione di prodotti vegetariani per condire i panigacci, che istintivamente ho guardato con una certa diffidenza e invece si è rivelata una sorpresa piacevolissima: oltre ad ottime verdure grigliate, pesto e salsa di noci, le cipolle in agrodolce si sono rivelate veramente squisite. Consiglio quindi di ordinare sia la variante vegetariana che quella classica (salumi e formaggi) dei panigacci, perchè la combinazione di entrambe consente di abbinare tra loro dei gusti che risultano veramente sfiziosi e si completano.
Ottima la qualità degli affettati, serviti di uno spessore non troppo sottile e quindi a mio avviso ideale.
Alcuni di noi hanno ordinato anche i testaroli, dei quali ricordo in particolare quello servito con un ottimo sugo ai funghi e nella classica variante "olio e parmigiano".
Servizio cortese e con tempistiche più che accettabili, considerato il numero elevato di clienti.
Se dovessi avere voglia nuovamente di mangiare piatti dell'entroterra ligure/lunigiano, da Pietro è un ristorante in cui tornerei volentieri.
TrueProfessional
.
27 Agosto 2024
10,0
Extérieurement le bâtiment demande à être rafraîchi.
Mais passer cet écueil, tout va bien.
Personnel accueillant et de bons plats.
Les pâtes et les plateaux de charcuterie/fromages sont recommandables.
Les desserts sont entre bons et très bons, c'est selon.
Sébastien G
.
17 Luglio 2024
8,0