I'll let the macaroni and carpaccio do the talking 😻❤️
Giulia Panero
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07 Aprile 2025
10,0
Beautiful Tuscan trattoria, small and welcoming. Very friendly staff, attentive service. The tasting menu proposal is very valid.
silvia m
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27 Marzo 2025
10,0
Place found on Google after analyzing the reviews on Tuscan cuisine restaurants in Turin. I hadn't even heard of it and it's a real shame.
The aesthetic of the place is very tavern-like, an intimate and characteristic environment, a pedestrian area isolates the restaurant from the noise of the city.
Special mention of the Pici, for lovers of Tuscan cuisine they cannot be missed and they do them really well here.
I had dinner with three of my friends, none of us fond of panna cotta... we were immediately convinced by the owner of the restaurant, Dario, who knew what he was doing
I recommend you try its special panna cotta, which is also popular with those who, like us, would never eat panna cotta.
(In the photos you can find the menu to have an absolutely reasonable price range)
Well done!! We will definitely be back
Martina Di Blasi
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20 Marzo 2025
10,0
Optimal! I wanted to continue eating everything. The pumpkin and sausage gnocchi are delicious, and the pappardelle with wild boar ragout is unbeatable, perfect! The meat is wonderful, a quality cut. Very kind and attentive service. Absolutely recommended.
Eleonora Casati
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15 Marzo 2025
10,0
Exquisite environment, with unforgettable dishes, I personally love the cacio e pepe and monte bianco… unsurpassed…
I go back every time I can to eat well in a fun atmosphere, thanks to the owner Darione, super chef
Marilisa Dimmito
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12 Marzo 2025
10,0
It's not just a simple restaurant: it's family, sharing, laughter and light-heartedness!
Excellent food and wide choice of wines in a dynamic, fun, playful environment..
The staff is young and brilliant while what can we say about the true undisputed protagonist of this incredible scenario: Darione...a concentrate of effervescent energy who loves to entertain his customers, a volcano of smiles and contagious enthusiasm!
What's cooking is not a simple outing for lunch or dinner: it is an unforgettable experience!
Anyone who stands out deserves to be rewarded and always remembered... you are unique Darione!
Compliments!
You are officially my ❤️ restaurant!
Denise La Manna
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09 Marzo 2025
10,0
Neighborhood restaurant where you find cleanliness, kindness and freshly prepared genuine food. Typically Tuscan dishes in a variety capable of satisfying practically everyone. It is important to know that the wine is served not only in a sealed bottle or glass but also in 1/4, 1/2 and 1 liter in bulk, red at room temperature for those in the know and fresh white as required. Prices normal.
Alberto BAQ Barzizza
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07 Marzo 2025
10,0
Really excellent food in a place with a super welcoming atmosphere, good service and very nice owner, we will definitely be back!
Sara Karimi
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15 Febbraio 2025
10,0
Ne avevamo letto bene, e quindi l’abbiamo provato, anche perché è all’interno di un quartiere delizioso (le sue case sono impreziosite da tantissimi murales, che da soli valgono il viaggio… ma meglio apprezzarli in una mattinata di sole).
È uno di quei ristoranti sanguigni, di tavolate, di casino (anche se l’altra sera non era eccessivamente rumoroso), e di grandi porzioni.
E la qualità? La mia rovente e abbondante ribollita non era sgradevole, ma temo fosse solo all’inizio della sua lunga e faticosa vita di necessarie ribolliture, ed era comunque povera non solo di cavolo nero e di concentrato di pomodoro, ma purtroppo anche di aglio e cipolle: è la cattiva strada che porta all’ossimoro “pesto senz’aglio”... Ho aggiunto il tradizionale “giro d’olio”, ma invece di quello toscano eccessivo, invadente, verde e profumato, ce n’era uno albino, che credo provenisse da un uliveto sito sulle sponde di un lago valdostano. La ribollita, in ogni caso, meglio tiepida e "riposata".
Poi ho preso una gigantesca tagliata di una carne, un po’ anemica ma devo dire buona e tenerissima, letteralmente sepolta da una placcatura di carciofi saltati: nuovamente senz’aglio, e quindi mosci di gusto.
Mia moglie ha invece scelto il “menu tuttocarciofi” (35€, ma alla fine ne è costato 37): ottimo il tortino di apertura, poi un primo problematico a causa di una pasta di dimensioni colossali (a occhio, tipo sagne abruzzesi o taccozze molisane), e infine dei carciofi fritti impastellati (passabili, ma uniti a foglie di salvia amare).
Con un dolce a testa, e bevendo 750 ml di rosso della casa (a 12€ al litro, onesto: non male, ma perché non proporre anche un IGT Toscana Rosso o un Morellino di Scansano sfusi, ad esempio?), un litro di minerale e il caffè… quasi 45€ a testa! Fortuna che non abbiamo ordinato la mitica BISTECCA…
PhilippeNoiret
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26 Gennaio 2025
6,0
Abbiamo cenato benissimo, accolti da personale Cortese
Apprezzato in modo particolare, la simpatia del Titolare
Un viaggio in Toscana, pur rimanendo a Torino
Complimenti, sicuramente ci torneremo
Consigliato
Mauro Gaida
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17 Novembre 2024
8,0