Il locale è incastonato in una splendida via di Numana, ma il suo interno ha spazi ristretti, la cui godibilità risulta fortemente condizionata dal “libero arbitrio” degli altri ospiti. Nel nostro caso un tavolo rumoroso ed il via vai dei fumatori dalla terrazza non hanno aiutato. Il servizio, molto attento e cordiale è stato davvero encomiabile. Ma la protagonista assoluta è sicuramente una cucina di alto livello, fatta di piatti buoni ed intriganti, frutto di esperienza e consapevolezza. Piacevoli le contaminazioni siciliane. Da menzionare, tra l’altro, l’” Insalata di mare sur les herbes”, le “Capesante alla carbonara”, il “Risotto alla Marinara”. Prezzi importanti e porzioni “parsimoniose” potrebbero suscitare pareri discordanti ma sulla qualità dei piatti è difficile discutere.
Ignis
.
14 Ottobre 2024
8,0
piccolo locale di classe sulla scalinata della Costarella, nel cuore vecchio di Numana. Locale ben tenuto, cucina certamente originale. Premetto che ho grande rispetto ed ammirazione per la cucina creativa e per il lavoro sotteso, però i sapori delle pietanze non erano granchè (per i miei gusti naturalmente): voto basso sia per il condimento della pasta fredda che per quello del branzino, entrambi originali e creativi. Mia moglie invece ha molto apprezzato i moscioli e il dolce, un po' meno il risotto. Il prezzo (alto) è giustificato solo dal lavoro creativo che c'è dietro; la quantità delle portate potrebbe essere un pochino più abbondante. Servizio e gentilezza top.
Fabio D
.
30 Settembre 2024
8,0
Interesting proposal that breaks away from the usual ones of the many restaurants in the area.
Intimate and quiet place, I recommend choosing one of the tasting menus... listen to the description and then leave it to the taste and aromas.
I don't know if it's in the interest but it deserves a star.
Dante Vezzaro
.
29 Luglio 2024
10,0
Restaurant in the small street of Numana, we ate very well, original and refined dishes, quality raw materials and impeccable service without being intrusive and attention also paid to our 8 year old daughter. Congratulations indeed, we haven't eaten so well in months!
maria elena bordinazzo
.
23 Luglio 2024
10,0
Exquisite dinner and impeccable service. Well done!
Giada Ferrari
.
21 Luglio 2024
10,0
I think it's the restaurant where, absolutely, I fell in love with everything! A friend and I are still talking about it a year later... and we'll be back! Highly sought after, excellent and exquisite dishes
The bread made by them and the risotto with cream of mussels and parsley... unforgettable... The lady who served us deserves applause for her kindness, delicacy, elegance and preparation in describing the dishes. dishes... a delicious dinner in a simple location but with great attention to detail, all white and relaxing... The chef was excellent! You will go a long way and you deserve it! Congratulations and see you soon!
GIANNOPULO SARA
.
06 Luglio 2024
10,0
Small but very nice location, background music that creates atmosphere to accompany surprising gourmet dishes. We tried the classic menu proposal, everything was really excellent.
Marcus
.
05 Luglio 2024
10,0
It seems clear to me that this is a restaurant that doesn't need positive reviews, but only reminders to those who haven't tried it yet: if you're in the area, treat yourself to a treat in this restaurant! The path developed by the chef is a joy for the palate (and for the eyes)!
valeria secco
.
23 Giugno 2024
10,0
What a great experience at Casa Ripasarda.
The place is discreet and welcoming in the middle of the Numana steps.
We start with the appetizers: delicious and surprising.
Then the starters: special mention for the insalata di mare on herbs. Beautiful and good, like a painting. Then the risotto. The restaurant's flagship dish is the pasta alla bottarga.
No dessert but small treats to end the meal with a little sweet note.
Thank you for this good time and we will come back in winter for the truffle menu :)
Jonathan Cohen
.
16 Giugno 2024
10,0