Lunch with friends. We ate in the garden, great location. Very good food, I especially recommend the rabbit with potatoes. The cold cuts appetizer was also great, shared with my girlfriend. Very good service.
Davide Caccuri
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17 Maggio 2025
Excellent local cuisine (also veg.), enchanting place. I recommend an outdoor lunch/dinner if the weather permits.
nicola gobbi
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17 Maggio 2025
Always a guarantee. Fantastic food, great service, secluded and elegant location.
Guido Cornegliani
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11 Maggio 2025
Pranzo di Pasquetta in famiglia. Premetto che erano anni che non ci andavo e che in questo ristorante abbiamo già festeggiato numerosi eventi nel corso degli anni. Sempre piacevole tornare, cibo buono, porzioni giuste anche se non esagerate. Servizio non velocissimo, ma essendo Pasquetta era pieno. In complesso un buon pranzo, anche se me lo ricordavo un filo meglio.
MatttMatttMattt
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26 Aprile 2025
It is the second time I have visited this restaurant: the first during dinner and the second for lunch. I really liked the layout of the room with large windows and a well-renovated farmhouse style, which managed to keep the original environment unchanged. Since booking, which took place by telephone and subsequently via WhatsApp, they proved available in answering the various questions I had. It's a shame that there isn't yet a website to get information about the place and consult the menu, which would make the choice easier and reduce some obvious questions.
Easily reachable via two alternative routes, it also has parking in the surrounding streets near the venue. At the entrance we immediately find staff and waiters who quickly accompany us to the reserved table. We immediately notice the well-structured mise en place and a good level of tablecloths. The waiters are very kind and helpful in responding to requests. The food is of an excellent standard, as is the plating and presentation, so much so that you forget you are in a restaurant. The wines present in the fixed menu offered for lunch were of a reasonable standard, however adequate for the price.
Outside it is possible to have lunch at the tables arranged in the private garden, which however was not usable due to the season and the temperatures which were still not mild. For those interested, the Borromeo castle is also a short distance away, in case you want to spend time for a cultural visit or a walk in the adjacent natural paths. In conclusion, it was an excellent choice to escape from the noise of the city just a few kilometers from the city.
Giorgio Zini
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25 Aprile 2025
Excellent quality food, very friendly staff. Advised
Giuliana Baruzzi
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23 Aprile 2025
The platter is excellent, some of the starters are good, some are less so (pappardelle with duck). Sweets same thing. Give it another chance
Fabrizio Ceci
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13 Aprile 2025
Passing through, but I had a very good time. I hope to be able to return.
MASSIMO DE MICHELE
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10 Aprile 2025
Delicious food, nice wines and great atmosphere. You can see it from the front. Inside there is a large and beautiful terrace at the back. Photo is the back
Cena di sabato sera per celebrare il compleanno di un caro amico.
Ci siamo ritrovati in 9 persone presso l’Antica Trattoria Mirazzano, un casolare rustico immerso nel verde, nelle immediate vicinanze del rinomato castello di Peschiera Borromeo, avvolti in una magica atmosfera di calma e di relax.
Premesso che la location è splendida, il locale si trova vicinissimo all'aeroporto Forlanini, circondata dalla splendida campagna lombarda, in quel di Peschiera Borromeo, raggiungibile in auto sia dalla Nuova Paullese sia dalla Vecchia Paullese, previo inserimento di “sistema viaggiatore”, per non rischiare di perdersi, almeno nelle serate di nebbia.
La Antica Trattoria di Mirazzano è una bellissima location, pregevole sia la parte più vecchia sia quella nuova (ricostruita nel medesimo stile), un antico Borghetto suggestivo; inoltre la trattoria ha un bel giardino dove si può mangiare all'aperto nei periodi estivi.
Al suo interno sono presenti diverse sale che possono accogliere anche 200 persone, infatti spesso accoglie matrimoni e cerimonie numerose.
Il menù abbina la tradizione contadina alla modernità prediligendo soprattutto piatti di carne, della cucina lombarda e non solo.
Abbiamo ordinato tutti 2 portate, chi Antipasti e Primo, chi Antipasti e Secondi e chi Primi e Secondi, tutti di ottima preparazione sentendo i vari commenti dei commensali presenti, accompagnati da diverse bottiglie di bianco “bollicine” per celebrare il festeggiato e di rosso per accompagnare le pietanze.
Tra i piatti degustati menziono lo Sformato con Carciofi, Antipasto di salumi e cotechino con polenta, Ravioli ripieni di Castelmagno al Tartufo, Petto di Faraona, Cappello del Prete brasato con polenta, Coniglio con polenta, tagliata di carne.
Le porzioni potrebbero essere un pò più abbondanti, soprattutto i secondi.
Il costo non è da trattoria, ma la materia prima è senz'altro ottima. Cantina buona e varia. Servizio al tavolo cortese e professionale, mai invadente. Servizio nel complesso veloce e puntuale. Ambiente raffinato e tranquillo.
Parcheggio esterno ampio.
GIANMARCO P
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04 Marzo 2025