Small place that exudes a lot of history.
Few dishes but of good quality, the service is friendly suitable for such a typical place.
The advice is to integrate a paper menu with the oral presentation of the dishes.
Overall a positive experience.
Enzo Piantoni
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03 Luglio 2025
8,0
We had dinner with 5 adults and children, great welcome upon arrival, orders and deliveries, perfect dishes, manager entertains excellently throughout the evening, excellent "homemade" dessert and excellent coffee too. Extremely low final bill for being in the center ..... we will definitely return ...
Christian Anselmi
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25 Giugno 2025
10,0
A true gem among restaurants! You immediately feel at home upon entering – the ambiance is cozy, tasteful, and conveys a personal, almost familial atmosphere. The small menu is perfectly curated and demonstrates a true passion for quality: the focus is on a few, yet outstanding dishes.
The carpaccio was outstanding – finely sliced, wonderfully seasoned, and perfectly presented. The pasta? Honestly, the best I've ever eaten! You immediately taste that the food is cooked with love and fresh ingredients.
A special highlight was the warm service of the owner, who personally attends to her guests and adds a particularly charming touch to the evening.
A place to enjoy, relax, and return. Highly recommended!
Fabian Gath
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22 Giugno 2025
10,0
Trieste evening, and coming down from the castle of San Giusto we dine here, an environment that recalls distant atmospheres, without any artifice. Even the service is genuine and friendly, deconstructed from other times. Good cuisine.
Davide Naldi
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17 Giugno 2025
6,0
Micaela is so friendly and lively! And that alone would be enough to make you digest a dried bramble. If she then presents you with a 'ossocol' to applaud and a delicate chopped meat (and she gives you a hard time if you dare ask for butter...and she was right) in a warm and familiar environment, well... You go home with a smile and the desire to return. And I certainly will! Thanks for the wonderful, fun and tasty evening! All the best.
Vittorio Pagotto
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22 Maggio 2025
10,0
Wonderful, authentic family-run Hostaria. Exceptional food. Highly recommended.
Martin Bayliss
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16 Maggio 2025
10,0
Not a very positive experience, few dishes presented verbally by the manager, which at times was a bit hasty. The decor denotes the character that the place had a few years ago, probably. However, the dishes are quite good and the prices are average.
Piero Capurso
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05 Maggio 2025
6,0
Super traditional environment a stone's throw from the castle. Prices perhaps a little high for the context and for the service and quality of the dishes
Alessio C
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30 Aprile 2025
8,0
Antica osteria nel cuore di Trieste, a due passi (veri, non quelli da maratoneta) dal Castello di San Giusto. Qui il tempo si è fermato: piatti tipici locali e un’atmosfera che sembra uscita direttamente da una cartolina d’epoca, senza ritocchi. Il servizio non è più come quello di una volta, ma comunque adeguato e formale.
Attenzione però: i tavoli saranno sì e no sei, quindi se volete evitare di ammirarla solo dalla vetrina, prenotate con largo anticipo. Fidatevi, si riempie più in fretta di un buffet gratuito!
Vezzelli
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28 Aprile 2025
8,0
A chi vuol vivere una bella esperienza culinaria, come quella da noi provata, tocca addentrarsi nella città vecchia dalla Riva del Mandracchio e salire in forte pendenza fino al Colle di S. Giusto. Una passeggiata impegnativa, se fatta a piedi, ma che vale ogni suo sforzo per la qualità dei piatti che vengono proposti con garbo in questa osteria storica, apprezzata anche da James Joyce più di un secolo fa. A testimoniare dell’età di questo locale sono gli arredi, le fotografie e gli articoli di giornale alle pareti, una moltitudine di oggetti ad affollare le mensole, inframezzati da ceppi sui quali sono incise le date importanti per la città di Trieste. Squisito il Flan di asparagi e crema di Montasio, perfettamente accompagnato da miele e da confettura di pere il piatto di formaggi del Carso, realizzata a regola d’arte la Spalletta di maialino in crosta con senape di Digione e cren. Un perfetto finale si è rivelata la Crema Chantilly a farcire una delicatissima millefoglie. Apprezzabile la carta dei vini. Cordialità e professionalità della proprietaria. Buono il rapporto qualità-prezzo. Da consigliare certamente
Percorsi di gusto
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25 Marzo 2025
10,0