An exciting experience, the most authentic, tasty and delicious Chinese food I have ever tried, and I have been to many very expensive places. The team is super friendly and attentive. A mandatory stop if you visit Bologna
Juan Caño Marín
.
25 Luglio 2024
10,0
As soon as you pass the curtain in the corridor it feels like entering China. Great food different from the usual Chinese restaurant. I will definitely go back
Matteo Callegari
.
24 Luglio 2024
10,0
Not a very spacious place with a rather narrow entrance, but the food is good, generally spicy but the degree of spiciness is present on the menu. The ravioli and caramelized pork are good, and the rice dishes are also very good.
mauro simeoli
.
19 Luglio 2024
8,0
Era da almeno un anno che desideravo visitare Amole e finalmente, oggi ho realizzato questo piccolo sogno.
Mai attesa è stata più premiata; ogni boccone è stato una soddisfazione, lasciandomi sempre senza parole e con un gran sorrisone soddisfatto!
Il posto è speciale, quasi segreto, accogliente e curato, davvero delizioso; vi stupirà l’arredamento colorato, con richiami alla cultura orientale (cinese e giapponese), una vera chicca a Bologna.
Ci ha servito una cameriera dolcissima e molto entusiasta, insieme a Giovanni, che incarnano perfettamente il valore dell’accoglienza di Amole.
Ci hanno fatti sentire a nostro agio, ascoltati e coccolati.
Emozionatissima ma anche indecisa, noto una vasta scelta di ravioli al vapore fatti a mano e freschi: sono una scelta obbligatoria se venite qui!
Ho ordinato i ravioli gialli con carne di maiale e funghi (la prossima volta assaggerò quelli viola, con maiale e castagne d'acqua!) e l'"Antipasto d'Amole" con involtini primavera e una selezione di assaggi fra i vari antipasti a scelta dello chef.
Oggi ho assaggiato fave croccanti, triangolini ripieni di curry, polpettine di pesce incredibilmente gustose e rape sott'aceto, una vera bontà, possono creare dipendenza.
Intanto, sorseggiavo il tè freddo "Amole", fatto con uno sciroppo preparato da loro, rinfrescante e perfetto per bilanciare le portate più piccanti.
Come i “gamberi kung pao“, tipici della regione del Sichuan, sono serviti con cipollotto fresco, arachidi e peperoncini secchi.
I crostacei, saltati nel wok e glassati con una salsa agrodolce, sono croccanti e saporiti, mentre la freschezza del cipollotto bilancia il piatto in modo eccellente.
Soddisfatti e felici, abbiamo deciso di ordinare anche gli straccetti di maiale saltati nella salsa. Questi bocconcini di carne, teneri e succulenti, sono avvolti in una salsa ricca e saporita, che esalta ogni singolo morso.
La combinazione di sapori e consistenze ha chiuso il pranzo con grande gioia.
Infine, il mochi al mango ha concluso il pasto in maniera perfetta.
Con il suo ripieno cremoso e il gusto fresco e fruttato del mango, è stato un finale delizioso e rinfrescante.
La texture soffice e leggermente gommosa del mochi ha reso ogni boccone una dolce coccola, lasciandoci con un sorriso contento.
Il conto è stato giusto, anzi onestissimo. Considerando la qualità eccezionale e la freschezza del cibo, il servizio impeccabile e l'atmosfera accogliente, ogni euro speso è valso ampiamente.
È uno di quei ristoranti che ti fa venire davvero voglia di tornare, sapendo che ogni visita sarà un viaggio gastronomico indimenticabile.
Grazie ragazzi di Amole, siete il mio nuovo posto del cuore!
Evelyn K
.
02 Luglio 2024
10,0
I had wanted to visit Amole for at least a year and finally, today I made this little dream come true.
Never has waiting been more rewarded; every bite was satisfying, always leaving me speechless and with a big satisfied smile!
The place is special, almost secret, welcoming and well-kept, truly delicious; You will be amazed by the colorful furnishings, with references to oriental culture (Chinese and Japanese), a real gem in Bologna.
We were served by a very sweet and very enthusiastic waitress, together with Giovanni, who perfectly embody the value of Amole's hospitality.
They made us feel at ease, listened to and pampered.
Excited but also undecided, I notice a vast selection of handmade and fresh steamed ravioli: they are an obligatory choice if you come here!
I ordered the yellow ravioli with pork and mushrooms (next time I will try the purple ones, with pork and water chestnuts!) and the "Antipasto d'Amole" with spring rolls and a selection of samples from the various appetizers chef's choice.
Today I tasted crunchy broad beans, triangles filled with curry, incredibly tasty fish balls and pickled turnips, a real delicacy, they can be addictive.
Meanwhile, I sipped the "Amole" iced tea, made with a syrup prepared by them, refreshing and perfect for balancing the spicier dishes.
Like "kung pao shrimp", typical of the Sichuan region, they are served with fresh spring onion, peanuts and dried chili peppers.
The shellfish, sautéed in the wok and glazed with a sweet and sour sauce, are crunchy and tasty, while the freshness of the spring onion balances the dish excellently.
Satisfied and happy, we also decided to order the pork strips sautéed in the sauce.
These tender and succulent pieces of meat are wrapped in a rich and tasty sauce that enhances every single bite.
The combination of flavors and textures closed the lunch with great joy.
Finally, the mango mochi ended the meal perfectly.
With its creamy filling and the fresh, fruity taste of the mango, it was a delicious and refreshing finish.
The soft and slightly chewy texture of the mochi made each bite a sweet treat, leaving us with a happy smile.
The bill was fair, very honest indeed. Considering the exceptional quality and freshness of the food, the impeccable service and the welcoming atmosphere, every euro spent was well worth it.
It's one of those restaurants that really makes you want to return, knowing that each visit will be an unforgettable gastronomic journey.
Thanks guys from Amole, you are my new favorite place!
Evelyn Kripa
.
02 Luglio 2024
10,0
If you like spicy, this is the right place!
But don't overdo it 🤓
TOMMASO BIANCHEDI
.
25 Giugno 2024
10,0
One of my favorite places in Bologna. Exquisite and special food, authentic flavors, informal but perfect service.
Cris Ceve
.
21 Giugno 2024
10,0
Excellent dishes and friendly and pleasant staff
Marco Miglianti
.
17 Giugno 2024
10,0
Everything excellent! Compliments to service and cuisine
riccardo la forgia
.
13 Giugno 2024
10,0
Amole is NOT a traditional Chinese food restaurant. They are fusion with Italian flair. It is very small and reservations are strongly recommended. I wanted a light lunch, and was tempted by the roast duck, and a side dish of rice or noodle. However, they are italianized and serve the rice/noodle dish as a first course and the meat as a 2nd course. Both were tasty, though the garlic in rice was burnt. Water is included in the coperto. If you enjoy asian fusion I would recommended it, but the menu is confusing. Service is a tad casual, and several items on the menu were not available.
Marco-Friuli
.
20 Marzo 2024
8,0