We tasted the new "Carlo Conti" pizza. What can I say? Exquisite!!! The combination of bacon and fig jam is delicious! Highly recommended like all the dishes on the menu 💪🏻💪🏻
Sara Savarino
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16 Marzo 2025
10,0
Very good pizza. Light and fragrant dough. Impeccable service. The owner is very kind and courteous, always available to satisfy requests.
Andrea Lattuca
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13 Marzo 2025
10,0
Congratulations for one of the best pizzas I've ever eaten
Filippo Federico
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01 Marzo 2025
10,0
Optimal. Amazing pizzas cooked in a wood oven. Excellent catering. Welcoming environment and friendly, attentive staff. Advised
Claudio Saccone
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24 Febbraio 2025
10,0
Questa sera mi sono trovata in pizzeria senza avere la minima idea di cosa ordinare. Per fortuna, Davide è venuto in mio soccorso e mi ha consigliato una pizza fuori dal comune: una pizza al nero di seppia con mozzarella senza lattosio. E che dire? È stata una vera rivelazione.
Impasto della pizza delizioso , con quel tocco di sapore marino che si sposava perfettamente con la mozzarella delicata e filante. Ogni morso era un equilibrio perfetto tra intensità e leggerezza, un contrasto che non mi aspettavo ma che mi ha conquistato dal primo boccone.
Un grazie speciale a Davide per il consiglio azzeccatissimo: senza di lui non avrei mai scoperto questa meraviglia! Se siete indecisi su cosa mangiare, fidatevi dei suggerimenti giusti… potrebbero sorprendervi!
simona m
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09 Febbraio 2025
10,0
An explosion of unexpected flavors
This evening I found myself in a pizzeria without having the slightest idea of what to order. Luckily, Davide came to my rescue and recommended a pizza that was out of the ordinary: a squid ink pizza with lactose-free mozzarella. And what can I say? It was a real revelation.
Delicious pizza dough, with that touch of marine flavor that went perfectly with the delicate and stringy mozzarella. Each bite was a perfect balance between intensity and lightness, a contrast that I didn't expect but which won me over from the first bite.
Special thanks to Davide for the spot-on advice: without him I would never have discovered this wonder! If you are undecided about what to eat, trust the right suggestions... they might surprise you!
simona magra
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09 Febbraio 2025
10,0
After a long morning of intense and non-stop work, my colleagues and I decided to make a short stop, for a fleeting lunch, upon returning from our "work mission", stopping at "Al Carrettino", in Pergusa, near the lake, right along the return road. The location is welcoming and familiar, with an atmosphere that immediately puts you at ease. The owners and dining room staff were extremely friendly and sociable, making us feel welcome despite the slightly late hour (it was around 1.50pm) and without a reservation.
They promptly seated us and served us. The three of us shared a rustic appetizer, followed by a truly tasty and balanced first course. The dishes are prepared with fresh ingredients of the day, which are clearly perceived in the flavour. We accompanied everything with water and coca cola and, to conclude, an excellent coffee could not be missing.
Lunch was quick but satisfying, lasting about half an hour, which did not allow us to try other dishes or perhaps a dessert, but it will certainly be another excuse to return and savor other specialties that the "Al Carrettino" restaurant has to offer.
The cost is medium-high, but the quality of the food and service fully justify it. Compliments! Absolutely recommended place!
Francesco D'Auria
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09 Febbraio 2025
10,0
Excellent pizza and meat, equally sweet, friendly and super helpful staff, highly recommended
Orazio Fisicaro
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04 Febbraio 2025
10,0
Excellent pizza.
There doesn't seem to be that much difference when it's actually a pizza. But the stuffed cornicione is really very, very good.
Gabriel De Bonis
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30 Gennaio 2025
10,0
Risto/pizzeria storica di Pergusa, aperta dal 1973, in una delle vie parallele al Lago omonimo, pregna di una clientela autoctona.
Locale spartano, nel quale le mura, sono state lasciate al loro stato architettonico originale,dando un tono da osteria di paese, con riminiscenze post modern.
Cucina nel corpo distaccato alla struttura medesima, dove troviamo un'ottima esposizione di carni frollate pregiate.
Menù corposo di piatti tipici siciliani, e una vasta scelta di pizze semplici, particolari o elaborate, loro punto di forza.
Notevole cantina, con un'esposizione a mo di caveau, molto interessante.
Servizio per nulla preparato, svogliato ed altalenante.
Defaillances avvenute:
- il metodo classico scelto, non è stato fatto gustare, come si impone.
- il sunglass è stato sollecito e non uscito dopo la sboccatura.
- piatti usciti al pass per nulla descritti al momento dell'arrivo al tavolo ,in particolare, il tagliere di salumi e formaggi, non ha avuto la dettagliata spiegazione a quali salumi appartenessero, con uno sbaglio, nel momento in cui si citava un presunto speck, quando invece era capocollo,nota di ignoranza in materia.
Spiacevole serata, perché conclusasi, con un tremendo diluvio, e con una perdita preesistente dal tetto, la quale ha bagnato il mio posto e il mio trench.
Nessuna scusa palesata, indice di totale appeal nei confronti del cliente, soprattutto straniero
Rapporto qualità prezzo nella norma contestualizzata.
Bonaparte M
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21 Ottobre 2024
6,0