Due sorelle fortissime che portano avanti una locanda familiare di grande successo. Lo stile è quello di una casa di campagna con la stufa a legna e il posto è piccolino e accogliente. Si entra attraverso qualche gradino in un'ampia sala con un bancone a destra e una macchina del caffè e i tavoli sono disposti, in modo da non dare fastidio a nessuno. Sicuramente non è un posto intimo, perché si riempie facilmente, quindi bisogna per forza di cose prenotare. Ma passando alla parte più buona: quanto cibo benedetto. Con la formula del menù fisso si assaggiano diverse portate della tradizione genovese e se c'è la possibilità sì può richiedere un bis. È una cucina casalinga come quella che potrebbe servirci la Nonna di qualunque genovese doc, quindi non mi dilungherò, ma devo dire che un minestrone così buono personalmente non l'avevo mai mangiato e di minestrun ne ho mangiati tanti. Qui era perfetta l'armonia tra consistenze: una parte passata e una parte non, che penso fossero le patate, ma non ne sono sicura, un formato di pasta che meglio non poteva starci e infine gli effluvi che provengono dalla minestriera: il profumo del pesto che con le verdure. Se non si è mai venuti fin qui, bisogna tornarci e ritornarci per il minestrone senza ombra di dubbio, per le ragazze che sono ottime osti e per l'ubicazione della Capannetta, che è un luogo magico sulle immediate alture di Genova, che durante il giorno offrirà degli scorci impagabili. Infine ho adorato anche la torta pasqualina fatta da loro, l'arrosto e trovo geniale il sorbetto alla cannella, oltre che molto buono. Sui vini non c'è molto da consigliare: non è il classico posto da lista dei vini, ma si può comunque bere del buon vino da pasto: nel nostro caso una Bonarda. Tutto sommato ne sono rimasta veramente entusiasta. Per chi non ci fosse mai stato, non si può arrivare con la macchina di fronte alla porta d'ingresso: è necessario camminare almeno una decina di minuti in salita o in discesa a seconda da dove si proviene, anche perché la particolarità della Capannetta de Cianderlin è che tutte le strade di San fruttuoso portano qui!
Jessica D
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20 Gennaio 2025
10,0
Two very strong sisters who run a very successful family inn. The style is that of a country house with a wood stove and the place is small and welcoming. You enter through a few steps into a large room with a counter on the right and a coffee machine and the tables are arranged so as not to bother anyone. It is certainly not an intimate place, because it fills up easily, so you necessarily have to book. But moving on to the best part: so much blessed food. With the fixed menu formula you can taste different traditional Genoese courses and if there is the possibility you can request an encore. It's home cooking like the one that the grandmother of any Genoese native might serve, so I won't dwell on it, but I must say that I personally have never eaten such a good minestrone and I've eaten many minestrone. Here the harmony between consistencies was perfect: a pureed part and a non-puréed part, which I think were the potatoes, but I'm not sure, a pasta shape that couldn't fit better and finally the scents that come from the soup: the scent of the pesto than with vegetables. If you have never come here, you have to go back and come back for the minestrone without a shadow of a doubt, for the girls who are excellent hosts and for the location of the Capannetta, which is a magical place on the immediate heights of Genoa, which during the day will offer priceless views. Finally, I also loved the Easter cake made by them, the roast and I find the cinnamon sorbet brilliant, as well as very good. There isn't much to recommend about the wines: it's not the classic wine list place, but you can still drink good table wine: in our case a Bonarda. All in all I was really thrilled with it. For those who have never been there, you cannot get by car in front of the entrance door: you need to walk at least ten minutes uphill or downhill depending on where you come from, also because the particularity of the Capannetta de Cianderlin is that all roads in San Fruttuoso lead here!
Jessica Dedola
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20 Gennaio 2025
10,0
Lovely place to get away from the frenzy of the city. Fixed menu consisting of cold cuts, cuculli, vegetable pies, the now legendary Genoese minestrone and ravioli with meat sauce, the second courses are roasts and Genoese top. The desserts deserve a special mention, in particular I had the pleasure of tasting the cinnamon sorbet, amazing! The portions are generous and the management is welcoming, friendly and accommodating.
Valerio Vax
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22 Dicembre 2024
10,0
It's a must try... absolutely
(Abandon all hope you who enter...) everything delicious and abundant...☺️
Kindness, courtesy 🤗.. in short, a show 👏👏👏👌
Giorgio Pastorino
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11 Dicembre 2024
10,0
Typical cuisine, minestrone
crazy, typical Genoese sauce ™Tuccu" with ravioli and much more. If you want to taste traditional cuisine this is the right place. It has few tables and you need to book well in advance.
Giancarlo Penza
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05 Novembre 2024
10,0
Se vuoi trovare l'atmosfera ed i sapori della vecchia Genova alla Cabanetta devi andare. Qualità, quantità e simpatia.Prenotare con largo anticipo.
Marco P
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27 Ottobre 2024
10,0
Extraordinary ancient Genoese trattoria. Extraordinarily delicious dishes accompanied by a good wine.
Nicola Lamonica
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26 Ottobre 2024
10,0
Delicious food, all homemade and of excellent quality. Super competitive price, really beautiful location on the hills with a view of the city
Giulia Colombo
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13 Ottobre 2024
10,0
An informal place... and very welcoming... it is advisable to book... we had a typical Genoese dinner... with ravioli, minestrone, cima alla Genovese coculli... the tart was excellent... friendly, welcoming service. like at home👍
Emanuele Casalaro
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22 Settembre 2024
10,0
Today at Cabannetta we had lunch outdoors, a quiet and shaded place, appetizer of excellent cured meats (super head in a box), excellent savory pies, excellent Genoese minestrone and delicious homemade ravioli with an exceptional ragù, Genoese top, as good as my grandmother made it and a very fresh cinnamon sorbet, all accompanied by a sincere Barbera. True compliments to the owners who manage the farm for their professionalism and friendliness, a place I highly recommend
roberta marengo
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01 Settembre 2024
10,0