I had the pleasure of dining on the beautiful terrace of this restaurant. Excellent food, very kind owners and charming location, overlooking the village. Highly recommended!
Mara Guerra
.
24 Agosto 2024
10,0
Siamo stati a Gallicianò in gruppo. Siamo stati accolti dalla guida Mimmo che ha reso interessante e coinvolgente la nostra visita in questo piccolo borgo dell’area grecanica. Una vera scoperta nel cuore dell’Aspromonte.
A cena ci siamo fermati alla Trattoria greca dove ci siamo sentiti coccolati come a casa. Abbiamo assaggiato cibi della tipica cucina grecanica: antipasto con salumi e formaggi prodotti dai proprietari; maccheroni conditi con il brodo della carne di capra che ci è stata servita come secondo. Anche una nostra amica intollerante al glutine ha avuto modo di assaporare questi cibi accompagnandoli con bocconcini di pane senza glutine. Il cuoco e i camerieri hanno ricevuto i nostri complimenti. È stata una bellissima serata in compagnia in un contesto dove gli unici suoni che si sentivano erano i canti dei grilli e delle cicale. Ci ritorneremo.
Mafalda Z
.
20 Agosto 2024
10,0
An authentic place with the flavors of traditional cuisine.
silvia
.
16 Agosto 2024
10,0
they were closing but by calling they kept it open and we were able to taste one of the best and nicest dinners of our tour of Calabria, with a simple but abundant and varied house starter and homemade macaroni also loved by the kids. In addition to being able to chat with the very kind managers about the history and life of this beautiful village of Greek origin, there was a live music concert in the square that resonated in the valley.
Stefano Cecere
.
12 Agosto 2024
10,0
Typical dishes and raw materials of the highest quality, decidedly local. As Friulians we appreciated that they also bring, with the water, a good bottle of local wine (without asking) 😂. A dive into the Calabrian Magna Graecia tradition. Very good Mimmo (excellent PR), sublime culinary skills from his wife and courtesy from their niece, who served the tables. Gallicianò is an incredible discovery that no one should miss to know its history which is also the history of Calabria and a large part of the south.
Abu Nicolo'
.
09 Agosto 2024
10,0
The tradition of Greek cuisine is the main characteristic of this place, I tasted typical cured meats and cheeses, goat meat, fennel sausage, aubergine meatballs and courgette flower fritters, all seasoned with a local wine and everything is 0 km I will definitely return
Cinzia Tempesti
.
01 Luglio 2024
10,0
Arrivati in visita a Gallicianò, incredibile paese in cui ancora si parla il greco antico, come gli antichi coloni greci che dettero origine alla Magna Grecia,culla della civiltà in Italia, dopo aver visitato il paesino in compagnia di una sapiente guida del posto, ci siamo recati a pranzo in questa semplice trattoria; cordialità e gentilezza alle stelle, cibo ottimo, abbondante e soprattutto genuino. Antipasti favolosi, ottimi primi piatti e secondi di carne cucinati secondo tradizione. Che dire? Aggiungi il prezzo ottimo (per la qualità e la quantità del cibo), mescola con la cordialità e le premure del proprietario e avrai un mix assolutamente eccezionale. Grazie! Ritorneremo.
tripiopisa
.
23 Giugno 2024
10,0
When someone takes you into their kitchen to show you the food, you know you're in good, clean hands. Tonino, continue to "serve" love, to the traveler who will find himself in this beautiful corner of Greece in friendly Italy.
Theodoros Katsenos
.
22 Giugno 2024
10,0
The goat ragout and crepes are excellent
Katia Giovinazzo
.
02 Maggio 2024
10,0
A small family business with a beautiful view of the village of Galliciano
Luigi Malavenda
.
21 Aprile 2024
8,0