Super restaurant in Grado
Recommended, always a guarantee
Sara Crepaz
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25 Settembre 2025
10,0
The place isn't huge, so the tables are very small. The staff is knowledgeable and friendly. The food is good, catering to German tourists, but nothing special, except for the Boreto, which is a must-try (the soup with scallops is special).
Vittorio Jonesti
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14 Settembre 2025
8,0
Located in a quiet street in the center, it offers traditional dishes of excellent quality. The gnocchetti ai fasolari and boreto (fish soup) are truly excellent. If you're a frequent visitor to Grado, it will definitely become one of our go-to places. Very friendly and professional staff. Definitely worth a try.
andrea asti
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12 Settembre 2025
10,0
Very nice place, kind and very helpful waitress... the fish was sublime!!! We'll definitely be back!!
Micaela Comis
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02 Settembre 2025
10,0
The restaurant is a bit off the main street, always crowded with tourists, and is noisy.
The bragossi, on the other hand, are a small oasis of tranquility with a few tables, some outside and others inside. Among the people sitting there, you can often spot locals.
The service is courteous, spontaneous, and prompt. The selection includes traditional local dishes.
The gratin appetizers also include beautiful scampi and prawns, well-cooked and delicious.
The pasta with clams is good, as are the paccheri and gnocchi with clams. The 'boreto' is also very good. Light fried calamari.
Sequenza, wine, sorbet, and digestif for 4 people €175
Paolo Guaitoli
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01 Settembre 2025
10,0
Excellent quality food, friendly staff and more than fair prices
Francesca
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26 Agosto 2025
10,0
Clean, family-friendly atmosphere. Excellent fish and delicate dishes.
Monica Martinis
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26 Agosto 2025
10,0
Everything was quite good, but not excellent as per the norm....
Livio Moratto
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19 Agosto 2025
6,0
A small restaurant in the historic center. We found excellent availability and prompt, yet attentive service (we booked for 9 p.m.). Excellent traditional, seasonal dishes.
Carlotta Comar
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15 Agosto 2025
10,0
Curioso mi sono informato su internet: il nome del locale rende omaggio ai "bragossi", imbarcazioni tradizionali dell'Alto Adriatico, particolarmente diffuse a partire dalla seconda metà del Settecento. Queste barche, caratterizzate da un fondo piatto, erano ideali per la pesca nei bassi fondali delle lagune e delle coste adriatiche. La loro struttura permetteva una conduzione familiare, richiedendo un equipaggio ridotto rispetto alle più grandi tartane. Il bragozzo rappresenta quindi un simbolo della cultura marinara e della tradizione peschereccia di Grado e delle zone limitrofe.
Tornando alla esperienza culinaria il menù è un omaggio alla cucina gradese. Tra le specialità spicca il "Boreto a la Graisana", un piatto storico dei pescatori locali, preparato con pesce misto, aglio, aceto e pepe nero. Il locale propone anche altri piatti tradizionali. Interessante e buono il vino alla mescita.
Il locale è piccolo pur se dotato di veranda con atmosfera intima. Personale gentile e disponibile.
marco m
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08 Maggio 2025
8,0