Uno dei ristoranti eccellenti di civitavecchia. ❤️
Pesce freschissimo,piatti ricercati, tutto ottimo, torneremo presto ❤️🧡
jess
.
09 Agosto 2024
10,0
Shellfish soup always at the top
Continue. Innovations
atepria Rossi
.
23 Luglio 2024
10,0
Alla ricerca su Instagram di un Ristorante a Civitavecchia, che raccontasse il Lazio e i suoi prodotti, abbiamo trovato la “Taverna dell’Olmo”. La Titolare e Chef “Carla Di Michele” ed il responsabile di sala “Renato” ci hanno accolto nel loro mondo, trasmettendo passione e amore per il territorio e i suoi prodotti. Abbiamo scelto il “percorso degustazione” di 6 portate proposte dalla Chef. E’ stato, per noi, un vero viaggio gastronomico tra mare e terra. Le materie prime a KM0 come: il pesce locale, verdura, frutta e formaggi del territorio ed ingredienti internazionali, sono perfettamente fusi in un mix di piatti studiati per deliziare le papille gustative ad ogni boccone. Ogni portata ci ha fatto apprezzare il giusto equilibrio tra sapori e freschezza degli ingredienti. Ogni singolo prodotto è stato lavorato e trattato con professionalità, amore e creatività. Un perfetto binomio tra presentazione e armonia di sapori.
Il locale può sembrare piccolo e la via in cui si trova resta un po’ nascosta rispetto alle stese attività collocate sul lungomare.
Ma come dice il proverbio“Nella botte piccola c’è il vino buono” e la “Taverna dell’Olmo” ne è l’esempio; una volta scoperta, non ne puoi più fare a meno. Siamo venuti, più volte, da Tarquinia per assaporare e scoprire i prodotti del territorio, mangiare sano senza rinunciare al gusto ed avere quell’accoglienza che ti fa sentire come a casa. Tutto questo lo abbiamo trovato in questo piccolo angolo di paradiso tra semplicità ed eleganza.
Un ringraziamento a tutto lo Staff e un augurio per continuare così ed andare avanti tra ricerca, studio e innovazione “siete l’orgoglio della cucina Italiana”.
Gianni&Tiziana
Lugano - Svizzera
Jo&Tizy
.
21 Luglio 2024
10,0
Today I went for lunch to eat the shellfish soup and as always Mrs. Carla never disappoints... everything was delicious and super filling. She is always kind and helpful and the food is excellent.... thank you, see you very soon....
Clarissa Napoleoni
.
25 Giugno 2024
10,0
Found through a well-known app, we were welcomed into a beautiful environment with fabulous parquet, warm walls covered in wood and paintings with stabilized vegetation. It was Sunday evening, so absolute tranquility. We both chose the tasting menu and I must say that, being used to the French menu, with tiny portions, just getting to the end was pleasantly challenging! Meanwhile, whoever served us with kindness and competence immediately brought us an amuse-bouche which is always a pleasure, then explained the dishes which were a surprise because the menu, all fish, is chosen by the chef. So three appetizers, two special ones with unusual combinations: very thin green apple, steamed prawns, salad and cheese with a light hint of lemon, wonderful and breaded and fried prawns with cheese accompanied by a delicate oriental sauce but with great personality. I will try the pinched ravioli with muscle sauce (mussels for non-Ligurians) stuffed with Romanesco broccoli and potatoes! The octopus tentacles were also plentiful and good. Final touch, two semifreddo desserts, pistachio and white chocolate, with strawberry and passion fruit hearts. Do you really want constructive criticism? I would only change the succulent plant we had on the table with one without thorns, just to desperately try to pretend to be a culinary critic!! Thanks for the experience! Absolutely to return.
Paola A
.
11 Giugno 2024
10,0
What a beautiful surprise. The spacious and comfortable place. The attentive service recommended a wine that was very much to our taste and without going over the price. The surprising food. The combination of delicious starters. The anchovy meatballs are delicious and the tuna tataki is delicious. A great experience at a reasonable price.
Juan Ramon Amoros
.
05 Giugno 2024
10,0
I had been missing from this restaurant for 10 years, I found a completely renovated, modern and very welcoming location,
We tasted the chef's tasting menu costing 40 euros (there is no possibility to choose the dishes) we were amazed by the quality and flavour, the dishes have truly unique combinations of flavours.
What can I say, it's a shame to only have to give 5 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
RUGGIERO FRONTINO
.
05 Maggio 2024
10,0
Friendly and welcoming. Excellent food. We'll be back
Donatella Pecci
.
14 Aprile 2024
10,0
Well-structured, tasty and inviting dishes, excellent service and value for money. Advise
Orlando DI DONATO
.
27 Marzo 2024
10,0
Everything perfect but poorly heated environment
lucia matarazzo
.
05 Marzo 2024
8,0