Mezzelune alla pratese (ravioli stuffed with mortadella with butter and sage) and tagliata with truffle and mixed herbs. A superb dinner. Fantastic kindness of the staff. 10/10 compliments. To conclude, do not miss the peach of Prato - sweet surprise! Very nice location - in the center.
Andrea Paoletti
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25 Maggio 2025
10,0
Excellent food in this lovely Prato restaurant. High quality at an excellent price. The food was the highlight, but other notable elements include being able to accommodate a large group, and the plates had an image of the owner / chef on them which was very cool! I'd return here on a future trip.
Scott Oliver
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24 Maggio 2025
10,0
Professional, confident and excellent cuisine
Andrea Massai
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24 Maggio 2025
10,0
Simple but good. Great place to eat typical dishes. Portions not too large, but justified by honest prices. We appreciated this aspect because it allowed us to taste more dishes.
Daniele D
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19 Maggio 2025
8,0
Top!!! They are nice and kind and the Sedani alla pratese are excellent!! We'll be back!!!
Matteo Paterno'
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16 Maggio 2025
10,0
A surprise, quality products and a good value for money. Congratulations.
massimo materassi
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14 Maggio 2025
8,0
Simple, or rather homemade, environment.
The staff like the owners Silvia and Soldano are very nice and make you feel at ease even when choosing the menu.
I went 2/3 of the way and ate well. No waiting for the table because we have booked
Pekly
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12 Maggio 2025
10,0
Excellent experience, lots of kindness and courtesy.....like being with family
Franca Barbieri
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06 Maggio 2025
10,0
Invitata da amici, ho scoperto questa trattoria che al sapore della tradizione aggiunge il gusto per il buon cibo, dalla mortadella pratese ai ravioli con alchermes, fino alla torta cenerina al cioccolato. Tutto molto buono, servito con garbo, in un ambiente familiare e accogliente.
luciana g
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15 Febbraio 2025
10,0
Soldano non è semplicemente un ristorante che rappresenta Prato.
Soldano È Prato.
Locale storico, frequentato prevalentemente da clienti fedelissimi, offre soprattutto piatti legati alla tradizione pratese/toscana e caratterizzati da una genuinità, una schiettezza disarmante che vi faranno trascorrere quell'oretta a tavola col sorriso in faccia.
Consiglio caldamente le mezzelune alla pratese, con un ripieno di ricotta e mortadella di prato, tutto abbracciato dall'alchermes, che vi resteranno stampati nella mente.
Nota di merito anche per il delizioso roast beef: difficilmente ne ho trovato uno di questi livelli altrove.
Non dimentichiamo inoltre i prezzi stracompetitivi da buona trattoria, la simpatia e la cordialità dello staff.
Insomma, qualora vi troviate a Prato da turisti e stiate cercando un buon ristorante autentico nel centro della città, segnatevi Soldano e ne uscirete più che soddisfatti.
AleT86
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26 Gennaio 2025
10,0