Sellero & Ventresca In Roma

7,5

Basado en 167 opiniones encontradas en 2 webs


tend

3.344
Di 13.823
in Roma
402
Di 687
di cucina Cucina romana in Roma

Gestione recensioni

Good Roman cuisine... You eat well...
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22 Settembre 2025
8,0
Excellent carbonara, very good tripe, excellent osso buco... Highly recommended
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11 Settembre 2025
10,0
We ended up here by chance... and then we went back... typical Roman tavern... everything very good... especially the amatriciana... something spectacular... we even mopped up the bread😊 we'll definitely be back!
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09 Settembre 2025
10,0
A place as described, where you can eat and drink quality food at fair prices. Definitely worth trying again and recommending!
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03 Settembre 2025
10,0
If you're looking for Roman first courses, this is the place. The carbonara is excellent, as are the other first courses. It's not very big, so it's best to book.
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31 Agosto 2025
10,0
After a visit to the Cinecittà Studios, we stumbled upon this osteria and I was pleasantly surprised. The appetizer of cured meats and cheeses was neither good nor bad, while the first courses were very good and traditional. Good service combined with a great price. I highly recommend this place.
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27 Agosto 2025
8,0
We discovered this small place thanks to some Roman work friends. Excellent first courses. We'll have to come back to try the other dishes. I can't wait.
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26 Agosto 2025
10,0
The jewel of Cinecittà. I've already left a review on TripAdvisor, but it wasn't here on Google. A small restaurant with a big heart. Going to "Sellero e Ventresca" is like going to your grandmother's house and seeing you starving... YOU HAVE TO EAT! My family and I have been going there for years, we're black belts in carbonara. CARBONARA with an official certification... don't use words like "carbocrema" or "foodpornate". This is a serious restaurant. The staff is always smiling, kind, and helpful, even when there are children. I consider it one of the best Roman trattorias. It has nothing to envy of many renowned restaurants sponsored by food bloggers. Reservations recommended, otherwise you'll be attacked. Portions not recommended by dieticians and nutritionists. Roman menu with seasonal dishes. The oxtail stew deserves a special mention. The sauce is heavenly. Even the appetizers are equally delicious... we rarely order them because they seem to be made for Shrek. I'm talking about the supplì in particular. I haven't been there in a year... last time, three people could share it. If you can, get the zucchini flower with sausage inside. The desserts are good...but by then you'll be rolling. Highly recommended!
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16 Agosto 2025
10,0
Ristorante molto piccolo con pochi tavoli all’interno e all’esterno. Servizio organizzato su due turni a pranzo, quindi in 1 ora al massimo si completa il pranzo. Primo e secondo della tradizione romana classici. Abbiamo preso una cacio e pepe e una amatriciana. Porzioni nella media è molto cremosi di buon sapore. I miei figli avevano chiesto una pasta in bianco e una al pomodoro che a detta del cameriere era impossibile cucinare in quanto avrebbero rallentato il servizio dell’intero ristorante. Quindi o pasta in bianco o al sugo, abbiamo optato quindi per una pasta in bianco e un amatriciana . Certo per me è ancora una mistero come una pasta in bianco e una al sugo normale avrebbero ritardato tutto il servizio. Bah. Credo che uno sforzo in più si sarebbe potuto fare anche perché le richieste non mi sembravano assurde. Prezzo nella media. Ci ritorneró sperando che questa volta si riuscirà ad accontentare tutti ed in primis a me che ho rinunciato ad una carbonara per mangiare la amatriciana di mia figlia che non la voleva.
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13 Aprile 2025
6,0
Sono stato in questa trattoria e, sebbene avessi aspettative alte, l'esperienza è stata altalenante. L'ambiente è molto piccolo e si lavora su due turni. Abbiamo ordinato quattro filetti di baccalà, ma ne sono arrivati solo tre. Stessa cosa per i carciofi. Dopo averlo fatto notare, il personale ha risolto immediatamente, segno di attenzione al cliente. Purtroppo, però, il baccalà era eccessivamente salato, così come la pasta cacio e pepe. Le porzioni, va detto, sono davvero abbondanti. I carciofi alla giudia, invece, nella media, senza particolari guizzi. Sul lato positivo, i prezzi sono contenuti, ma la qualità dei piatti e il livello di sapidità andrebbero rivisti. Non sono rimasto pienamente soddisfatto, ma darò loro un'altra possibilità nella speranza che sia solo stato un giorno sfortunato.
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28 Marzo 2025
6,0

Ristoranti simili a Roma

7,5
304
Recensioni

Da Chicco

07/10/2025: The food was delicious, and the service was very friendly. The very loud music was a distraction.
02/10/2025: A rich menu, decent service, good dishes, but a lot of mistakes... the red wine was served ice-cold and cheap (full of sulfur), a little bone in the porchetta almost made me lose a tooth, and then I'll tell you this... during payment I joked, "Was there pancetta or guanciale in the amatriciana? Because there was no trace of either." The funny thing is that the owner was so focused on the word pancetta that she didn't hear the second part of the sentence, and continued to ignore it, thinking I'd provoked her. Now maybe she has time to read it here: THE AMATRICIANA WAS PASTA WITH TOMATOES. YOU HAVE TO THROW A DOZEN STRIPS OF BACON
7,5
107
Recensioni

Ulisse

09/02/2025: Mi presento con due zii passati da Roma da Ulisse di domenica alle 13:30, senza troppe speranze. Premetto che era la mia prima volta lì e non avevo idea di che tipo di locale fosse, speravo solo non fosse troppo turistico. Dopo neanche 10 minuti di attesa ci fanno sedere alla sala sotterranea, un ambiente con luci soffuse e atmosfera rilassante. Il servizio è stato impeccabile e garbatissimo, il cibo ottimo e il conto più che onesto. I miei zii sono stati felicissimi e mi chiedono sempre quando ci torniamo. Consiglio il fiore di zucca, davvero squisito.

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