excellent dishes, really interesting pasta varieties and an original menu idea with options that were tastier than the last. We arrived just before closing time for lunch and they welcomed us with great courtesy. Top quality ingredients and attentive service.
The prices are a little high to be honest and perhaps for desserts, I would make a different choice (the apple pie was fabulous, other desserts less interesting).
We always stop willingly and then, the pasta dressed in the parmesan wheel is a delight.
Absolutely recommended.
Luca Giomi
.
21 Marzo 2025
8,0
It is the best you can find in Cecina and the surrounding area, I feel at home both for the food, the hospitality, the service and the prices. Highly recommended, try it to believe it
Mariangela Carciola
.
15 Marzo 2025
10,0
Presondue first courses on the fly for lunch... exquisite pici cacio e pepe with truffle, I will definitely be back
Massimo Vannini
.
06 Marzo 2025
10,0
I ate well, small portions, welcoming environment, but no attention to detail. Very kind staff. Taking the average of the ratings, 3 stars are more than deserved.
Umberto Palma
.
28 Febbraio 2025
6,0
Excellent food, really generous portions.
Noemi Wanderluster
.
14 Febbraio 2025
8,0
Recensire questo locale è diventato una routine. L'ho già fatto , e ancora dovrò farlo perché ogni volta si supera e riesce a stupirmi.. il format unico, simpatico , frizzante della formula pranzo, l'ho già spiegato nel dettaglio, quindi non vi tediero' ripetendomi... ma Marco , lo chef , anche oggi con una magia di carciofi e calamari mi ha indotto a mettere nero su bianco questa estasi culinaria ... come non poter condividere un momento di piacere così elevato? Non puoi tenerlo tutto per te ...va condiviso, cosa aspettate a provare questo locale ??? Lo dico per voi ....non sapete cosa vi state perdendo , credetemi ...
P.s. una parola devo spenderla anche per lo sfizio di oggi...Per chi non lo conoscesse è l'entrée che Alessio , il patron del locale ,ti offre nel prezzo , già modico , nella formula pranzo ... oggi c'era un assaggio di ribollita di legumi e bietola , da incorniciare , ...
E con inchino , voglio ricordare anche la regina del locale ...la cacio e pepe , dove i pici vengono mantecati direttamente nella forma di parmigiano, tagliata a metà, in bella vista in sala...ogni volta ruba l'attenzione dei commensali e raccoglie foto e video e stupore.. un grazie alle belle bimbe di sala , a Giampy e a Valter ( il suo ponce meriterebbe una recensione a parte) ...
Provare per credere
Massimiliano B
.
12 Febbraio 2025
10,0
Reviewing this place has become a routine. I've already done it, and I'll have to do it again because every time it surpasses itself and manages to amaze me... the unique, fun, lively format of the lunch formula, I've already explained it in detail, so I won't bore you by repeating myself... but Marco, the chef, even today with a magic of artichokes and calamari induced me to put this culinary ecstasy down on paper... how could I not share such a moment of pleasure? You can't keep it all to yourself...it has to be shared, what are you waiting for to try this place??? I'm saying it for you...you don't know what you're missing, believe me...
P.s. I have to say a word also for today's whim... For those who don't know it, it's the entrée that Alessio, the owner of the place, offers you at a price, already modest, in the lunch formula... today there was a taste of legume and chard ribollita, to be framed,...
And with a bow, I also want to remember the queen of the place... the cacio e pepe, where the pici are creamed directly in the form of parmesan, cut in half, in plain sight in the dining room... every time she steals the attention of the diners and collects photos and videos and amazement... thanks to the beautiful girls in the dining room, to Giampy and Valter (his punch deserves a separate review)...
Try it to believe it
Massimiliano Bernardeschi
.
12 Febbraio 2025
10,0
We are in Cecina where to eat a first course rated 10 you absolutely have to go here to the Il pasta restaurant. Look at the photos to understand that you can't miss these artisanal delicacies rated 10+ including service and price
massimo corveddu
.
29 Gennaio 2025
10,0
All very good, dishes with generous portions and above all well cooked. Advised.
Pippi Piccicci
.
13 Gennaio 2025
8,0
Ottima scoperta
Personale gentile e sorridente.
Una volta al tavolo ti fanno vedere i formati di pasta che potete abbinare alla vostra scelta dei condimenti.Noi abbiamo scelto carbonara e norma con spada tutte e due buonissime.Ottima anche la scelta dei vini.
Ale ti fa sentire come a casa.
Grande. Provate X credere.
Andrea
.
14 Dicembre 2024
10,0