27/07/2024: Arriving by chance from the nearby hotel I discovered a fantastic place.
Small and elegant place.
Short menu with 5 land and 5 sea proposals that can be combined in 3 or 5 course tastings.
I mixed it up a bit starting from hand-beaten tartare with asparagus and burrata, egg cooked at low temperature with pecorino cheese with truffle, linguine with pesto/lemon/raw prawn, octopus + cod with aubergine and passion fruit mochi with mango ice cream/ apricot and fruit tartare.
What really amazed me is the attention to detail in the cuisine: the marinade of the tartare, the cooking of the egg, the cooking of the pasta in the prawn broth, the aubergine with its juice, the freshly made fruit tartare .
I remember every dish in detail, which doesn't happen often to me.
Wise and valid wine pairing that I recommend.
The amuse bouche was also excellent, which was a rocher of livers paired with a Sangiovese with macerated fruit.
Courteous and attentive service without unnecessary formalism.
I have been lucky enough in my life to be able to eat in around 50 starred/multi-starred restaurants.
I wouldn't be surprised if sooner or later I found the star plaque on the entrance wall of this delightful restaurant
27/07/2024: Arrivato per caso dal vicino hotel ho scoperto un posto fantastico.
Locale piccolo e elegante.
Menu corto con 5 proposte di terra e 5 di mare combinabili in degustazioni da 3 o 5 portate.
Io ho mixato un po’ partendo da tartare battuta a mano con asparagi e burrata, uovo cotto a bassa temperatura con pecorino al tartufo, linguine al pesto/limone /gambero crudo, polpo + baccala con melanzana e mochi frutto passione con gelato al mango/albicocca e tartara di frutta.
Quello che mi ha veramente stupito e’ l’attenzione ai dettagli della cucina: la marinatura della tartara, la cottura dell’uovo, la cottura della pasta nel brodo del gambero, la melanzana con il suo succo, la tartara di frutta fatta al momento.
Ricordo in dettaglio ogni piatto, cosa che non mi succede spesso.
Abbinamento di vini sapiente e valido che consiglio.
Ottimo anche l’amuse bouche che era un rocher di fegatini abbinato a un sangiovese con frutta macerata.
Servizio cortese e attento senza inutili formalismi.
Ho avuto la fortuna in vita mia di poter mangiare in circa 50 ristoranti stellati/pluristellati.
Non mi sorprenderei se prima o poi trovassi la placca con la stella sul muro di ingresso di questo delizioso ristorante.