It was like going back 40 years when I often came to Cesena to visit my aunt.
Some describe it as "dated"; for me, it's a historic tradition, as long as it lasts!
That's why I also gave the ambiance 5 stars.
The tagliatelle with ragù and rabbit Romagna-style were delicious.
Everything was like it used to be; it's one of the few restaurants left where you feel at home.
Sure, I have gray hair and a certain nostalgia for "the places of the past," and I proudly steer clear of "poke" places, alternative, trendy, Instagrammable, or, as we say here, "I'd like to but I can't."
The owner and waiter are genuinely kind. I hope to return. Best regards, everyone.
Marco Rubini
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18 Agosto 2025
10,0
Simply put, an institution of fine Romagna cuisine. The great thing is how it manages to consistently maintain the high quality of its food and the courtesy of its service.
lorenzo senin
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16 Agosto 2025
10,0
A typical place where you are welcomed with extreme courtesy and excellent food.
Francesca Tessaro
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16 Agosto 2025
10,0
The tagliatelle with ragù and peas are well-made. The main courses are also good. The wine...in my opinion, could be improved. The welcome and service are professional. The tagliatelle are pricey (€14). The desserts are perhaps a bit pricey (trifle, €7).
Lewis Clien
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12 Agosto 2025
8,0
We went to Ristorante Zaghini today for a birthday party and were more than satisfied. A true gem of Romagna cuisine, where tradition and authenticity meet in every dish. The atmosphere is simple yet warm and welcoming, with friendly and knowledgeable staff. Everything was delicious, with delicate flavors.
Andrea Dolci
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27 Luglio 2025
10,0
Hidden gem. Delicious food with excellent value. We love coming here!
Henri van der Poel
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26 Luglio 2025
10,0
We were supposed to just get tagliatelle and instead we got everything😂😂
filo paglio
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22 Luglio 2025
10,0
We often stop at Zaghini's for the legendary tagliatelle with ragù. Today, however, we were very disappointed: there was very little ragù on the tagliatelle and the flavor was decidedly subdued, almost bland. I hope it's just a one-off, but we'll try again.
Manuela Zanellati
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15 Luglio 2025
6,0
Nel mondo, solo a casa mia si possono mangiare tagliatelle migliori quelle di cui ci si può beare in questa trattoria che è l'essenza della ristorazione santarcangiolese odierna.
Una sfoglia di ampio raggio di stenditura aveva fruito di una mattarellazione prolungata sul tagliere. il Sugo delle tagliatelle era stato fatto in casa differentemente da quel che accade avviene quasi ovunque per contenere il costo della manodopera.
Tra i secondi kilo condimento prevaleva un poco sulla carne. Sempre buoni i contorni, specialmente la cipolla cotta.
La mia beatitudine si è perfezionata con il vino, un ‘Sassoalloro’ 22 di Jacopo Biondi Santi, un Sangiovese Grosso del clone che quella famiglia Biondi Santi ha riprodotto nel territorio di Montalcino. Questo mostrava la cifra mediterranea della Maremma. Il bel rosso rubino era evidentemente passato in barrique di rovere francese arricchendosi poi di nuances balsamiche attraverso l’ulteriore riposo di un paio d'anni in bottiglia. A differenza di altre bottiglie di quella casa, non avrebbe giovato di invecchiamenti ulteriori.
gbose191047
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25 Aprile 2025
8,0
Nel cuore di Santarcangelo, questo storico ristorante riesce ancora ad offrire una cucina romagnola autentica con pasta fatta in casa e un menù improntato sulla tradizione. Il servizio è attento e professionale, il cibo è gustoso. Prezzi nella media.
murzillo
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13 Aprile 2025
8,0