As a true Asti native and manager of a catering club, I had been meaning to experiment with the cuisine of this place for some time, attracted above all by the delights of fresh pasta.
The welcome given to us by the owner was immediately very professional, but her friendly helpfulness soon took over.
The selection of starters, not infinite but adequate for a summer lunch, made me lean towards a trio of stuffed courgette flowers (exceptional!), peppers with anchovies and green sauce (very delicate so as not to overshadow the pepper) and salad with beans-cherry tomatoes-sarzet-olives, some julienne of carrot and celeriac and strips of bacon (a riot of flavours, fresh and well balanced).
The tajarin with sausage and diced gorgonzola proved to live up to expectations!
For dessert the proposals are traditional: bunet (good and well made), panna cotta (honest, perhaps with a slightly bland caramel) and finally an excellent tiramisu (really recommended). (Sweets shared with the other guests)
In short, one of the best places in the historic center for informal occasions.
Excellent value for money:
Trio of appetizers, a first course, a dessert, cover charge, water and coffee for €25
... it's a shame that the sultry Asti summer leads to teetotalism.
Marco Giovara
.
31 Luglio 2024
10,0
Fantastic quality food with fresh pasta! I would recommend eating here!
Matthias Wiels
.
05 Luglio 2024
10,0
Abbiamo scoperto questo posticino riservato, in assoluta autonomia, senza segnalazioni o indicazioni di alcuno. E ne siamo rimasti felicemente colpiti per la gentilezza e disponibilità della titolare, per la qualità del cibo assolutamente di ottimo livello, e per la notevole proporzione qualità/prezzo. Vi consiglio la battuta di fassona oltre che i dolci. Se e nel caso in cui passeremo ancora da Asti, ci torneremo sicuramernte.
Franco
.
26 Giugno 2024
10,0
The owner is very knowledgeable and friendly, home-made food, excellent for the choice of wine.
Thanks for the evening
Franco Santo
.
14 Giugno 2024
10,0
Good food, fair prices. The restaurant's very modern design, the friendly chef with a lot of life experience personally asks his guests about their well-being.
Marco Brumann
.
08 Maggio 2024
10,0
Very good homemade dishes typical of Piedmont: excellent fresh homemade pasta, we really enjoyed it.
Marie-Line Giordano
.
04 Maggio 2024
10,0
Very good. The children were very well received. They shared a dish. There was no more gnocchi, the chef made two small plates of tagliatelle and ravioli as the children couldn't agree 😅. I recommend. Dessert prices are reasonable.
Frédéric Sapet
.
27 Aprile 2024
10,0
Happened by chance, what can I say, there are no more stars left to return to
"for sure"
Pietro De Carlo
.
25 Aprile 2024
10,0
Very nice atmosphere, very kind staff and really excellent food.
Alice Massarenti
.
11 Aprile 2024
10,0
Oggi abbiamo scelto il Cit ma bon per un menù di Pasqua da asporto. Esperienza eccezionale! Tutto confezionato con cura, pronto per essere impiattato e riscaldato per un pranzo speciale anche se nella tranquillità di casa. Il locale è stato rinnovato da poco, con una grande valorizzazione della veranda e dell'interno, ambiente luminoso, accogliente, con uno stile unico. Lucia, la padrona di casa, si dedica alla preparazione della pasta con le abilità delle sue mani e con il suo cuore.. l'ingrediente segreto dei suoi piatti e del clima sereno che si respira entrando. Torneremo presto e questa volta per un pasto da gustare presso il locale!
giulia g
.
31 Marzo 2024
10,0