28/12/2024: So here we are again at this beautiful place that we had already tried about a year ago for an aperitif 🍷🥂. Having arrived on site just to drink a couple of glasses, after having enjoyed the latter outdoors (Sangiovese Superiore 🍷 and Riesling 🥂) we then decided to stop for dinner, therefore moving inside. The proposals on the list are interesting 📋 but the variety of off-menu offers are also notable, among which we were in fact impressed 😮 by the fried cardoons. In addition to these, we then opted for fried anchovies with spicy sauce (also off the menu), tagliolini with clams 🦪/chamomile, lamb chops with vegetables and a couple of coffees ☕️ at the end of the meal. To complete the order, there is also a liter of sparkling water 💧 and two more glasses of Sangiovese Superiore 🍷 and Riesling 🥂 (the second however of a different type from the previous one). All undoubtedly very good 😋 and served quickly by the very kind girl 👱🏻♀️ in charge of the tables. What didn't completely convince us, however, was the bill, corresponding in fact to a total of 96 euros 💶; although during the aperitif 🍷🥂 we were also served a couple of dishes with tasty mixed appetizers (including purple cabbage 🟣, bread with onion 🍞🧅, lemon herbs 🍋, chicken jelly 🍗 and ricotta mousse) the total It still seemed salty. As mentioned, the girl 👱🏻♀️ above is friendly and nice, while the owner 🧔🏻 is certainly more austere. Bathroom 🚾 clean and tidy 🚽🧻🧴, as well as well-kept thanks to some valuable furnishing elements (see photos 📸 attached 📎). Undoubtedly the strong point of the structure is represented by the suggestive theming, both inside and outside, based on the extensive use of botanical elements 🪴🌿 (the veranda is beautiful which, in fact, almost resembles a garden). In this period, among other things, the lights ✨️ and the Christmas wreaths on the plants 🎄 make everything even more evocative. The snow cannon is also nice ❄️ facing the road.
28/12/2024: E dunque eccoci di nuovo presso questo bel locale che avevamo già provato circa un anno fa in occasione di un aperitivo 🍷🥂. Giunti in loco solo per bere un paio di calici, dopo aver gustato questi ultimi all'aperto (Sangiovese Superiore 🍷 e Riesling 🥂) abbiamo poi deciso di fermarci per cena spostandoci dunque all'interno. Interessanti le proposte a listino 📋 ma notevole anche la varietà di offerte fuori menu, tra le quali ci hanno infatti colpiti 😮 i cardi fritti. Oltre a questi, abbiamo poi optato per le alici fritte con salsina piccante (anch'esse fuori menu), tagliolini con vongole 🦪/camomilla, costolette d'agnello con verdure e un paio di caffè ☕️ a fine pasto. A completare l'ordinazione pure un litro d'acqua 💧 frizzante e altri due calici di Sangiovese Superiore 🍷 e Riesling 🥂 (il secondo però di un tipo diverso dal precedente). Tutto indubbiamente molto buono 😋 e servito in tempi brevi dalla gentilissima ragazza 👱🏻♀️ addetta ai tavoli. Ciò che invece non ci ha convinto del tutto è stato il conto, corrispondente infatti ad un totale di 96 euro 💶; benché durante l'aperitivo 🍷🥂 ci siano stati serviti anche un paio di piatti con gustosi stuzzichini misti (comprensivi di cavolo viola 🟣, pane con cipolla 🍞🧅, erbette al limone 🍋, gelatina di pollo 🍗 e mousse di ricotta) il totale ci è parso comunque salato. Come accennato, cordiale e simpatica la ragazza 👱🏻♀️ di cui sopra, senz'altro più austero invece il titolare 🧔🏻. Bagno 🚾 pulito e in ordine 🚽🧻🧴, oltre che curato grazie ad alcuni elementi d'arredo di pregio (vedasi foto 📸 allegate 📎). Indubbiamente il pezzo forte della struttura è rappresentato della suggestiva tematizzazione, sia all'interno che all'esterno, basata sull'ampio uso di elementi botanici 🪴🌿 (bellissima la veranda che, infatti, assomiglia quasi ad un giardino). In questo periodo, tra l'altro, le luci ✨️ e le ghirlande natalizie sulle piante 🎄 rendono il tutto ancor più suggestivo. Simpatico pure il cannone spara neve ❄️ rivolto verso la strada.