Excellent restaurant, high quality products, beautiful location and friendly staff. Highly recommended
Loris Capaccio
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21 Agosto 2024
10,0
We went for dinner and were satisfied with the quality of the cuisine, the dishes were very good, the portions were generous and the prices were fair.
To be fair to those who read the review, I must say that not everything went smoothly, as the service left us a bit perplexed due to the long waiting times. However, we understood that it was an unusual episode, that the slowness of the service was an exceptional case, and that for this episode neither the staff nor the owner can be judged negatively, in fact they all proved to be very professional and serious.
We will certainly have the pleasure of returning.
Isidoro Di Salvatore
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19 Agosto 2024
10,0
Very nice place, the food is quite good and the prices are decent, I recommend it.
Vincenzo Tortora
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16 Agosto 2024
8,0
I've been going to the place for years, and every time I find the location, the menu, the quality and kindness constantly improved.
This evening we felt pampered by the staff and delighted by the quality of the meat and food. Excellent sandwiches, humble prices, varied choice in quantity and quality.
The waiters and waitresses satisfied our every request with care and attention, and it is rare to find such seriousness and professionalism.
I have seen this place grow and I am very happy that the bar is continually raised and continually exceeded!
Top
Carmine Morriello
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15 Agosto 2024
10,0
I enclose everything in one word TOP!
High quality throughout.
Enza D’angelo
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11 Agosto 2024
10,0
Impeccable service, fantastic location and highly selected and prepared food.
Once again the passion and sacrifices are rewarded.
Valentina Facenda
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10 Agosto 2024
10,0
"Anche un vegano si convertirebbe"
Lo so, è un’espressione forte, ma dopo essere stato in questo ristorante-braceria, che è anche lounge bar e hamburgheria, forse la conversione avverrebbe senza troppi pentimenti. Ho conosciuto il Black Pearl, che si trova a Campagna (SA), una calda sera di luglio in cui ero stato inviato dagli amici di mia moglie Mary, Rita e Fausto, grandi buongustai che conoscevano il locale da tempo, e il suo titolare Carmine. Parto proprio da Carmine che mi era stato presentato come un padrone di casa attento e soprattutto preparato nella difficile attività di ristorazione, dove ogni aspetto va curato nei minimi dettagli. Infatti, arrivato nel suo luminoso locale, che in estate ospita anche all'aperto, Il suo lavoro lo ha fatto bene, dato che mi ha accolto e accompagnato verso la sua idea di braceria e proposta culinaria non solo a base di carne, ma anche di piatti della tradizione campana, e non solo. Il locale emana chiaramente il suo carattere attento ai dettagli, elegante al punto giusto, ma soprattutto accogliente; scopro che i miei amici hanno con Carmine un'amicizia antica che affonda le radici addirittura nell’infanzia; dunque, la voglia di fare bella figura era palpabile nell'aria. Posso affermare che tutto è stato eccezionale dall'inizio alla fine. Abbiamo deciso di scegliere i due menù degustazione proposti, ogni menù è per due persone, e che potete trovare sul sito spiegati nel dettaglio. Siamo partiti con il primo menù che si presentava con un ricco tagliere di salumi, formaggi, bocconcini di bufala, contornati da miele e composta di fichi, successivamente tris di fritti, e per chiudere un 1 kg di carne simmenthal scelta dal Capitano (Carmine) insieme ad un contorno. il secondo Menù invece ci ha deliziati con una tartare di Fassona Piemontese e un carpaccio di Black Angus affumicato e a seguire un altro kilogrammo di carne però stavolta di Swami Danese. La qualità della carne era straordinaria: cotta alla perfezione, succosa e saporita; la presenza poi della piattaforma di ghisa al tavolo permetteva di cuocere la carna a piacimento, o mangiarla a cottura di servita. Si percepisce chiaramente la cura e la passione che lo staff mette in ogni preparazione. Le pietanze erano ricche di gusto, mentre la carne si scioglieva letteralmente in bocca. Anche i contorni erano eccellenti. La selezione di vini è ampia e ben curata, con molte etichette locali e nazionali. Abbiamo scelto un vino Rosé della cantina Frescobaldi che si è abbinato perfettamente con la nostra carne alla brace e alla calda serata estiva. Il servizio è stato impeccabile; Il personale è attento, cordiale e molto preparato. I camerieri ci hanno fornito ottimi consigli sui piatti, dimostrando una conoscenza approfondita del menu. A onor di cronaca devo segnalare che vi sono stati anche dei fuori menù voluti fortemente da Fausto, il quale si è fatto preparare un risotto allo zafferano, (di sua coltivazione, portato per l'occasione) che è stato una sorpresa inattesa quanto gustosa. Per non parlare del contributo ancora una volta del capitano Carmine che ci ha fatto assaggiare un altro fuori menù, una tipica ricetta romana rivisitata, il Carciofo alla Giudia. Ormai satolli, lo abbiamo comunque assaggiato e apprezzato. E' stata una serata del gusto fantastica; consiglio a tutti di fare una capatina al Black Pearl di Campagna per mangiare carne e non solo, gustare primi piatti, o panini preparati con cura e maestria, o solo per fermarsi per un aperitivo dato che hanno un bancone bar da far impallidire i peggiori bar di Caracas. Scherzi a parte, troverete una vasta scelta delle più famose etichette di Rum, Vodka, Whisky, Brandy, Amari, e ogni sorta di liquido da buttare giù. Ho assaggiato un amaro che non conoscevo, fuori da quelli canonici ovvero lo Snake Oil che ha chiuso definitivamente la mia serata. Non parlerò di prezzo perché è stata un serata condizionata dall'amicizia, ma vi posso dire che qui qualità e prezzo vanno a braccetto, dunque non capiterà di fare un mutuo per mangiare, il ristorante è per ogni tipo di tasca. Ringrazio Fausto e Rita che mi hanno fatto conoscere questo posto dove torneremo sicuramente.
Venanzio e Maria
Venanzio L
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30 Luglio 2024
10,0
"Even a Vegan would convert"
I know, it's a strong expression, but after having been to this restaurant-braceria, which is also a lounge bar and hamburger shop, perhaps the conversion would take place without too many regrets. I met the Black Pearl, located in Campagna (SA), one evening when I was sent by my wife Mary's friends, Rita and Fausto, great gourmets who had known the place for some time, and its owner Carmine. I start with Carmine who was presented to me as an attentive and above all prepared host in the difficult restaurant business, where every aspect must be taken care of down to the smallest detail. In fact, when I arrived in his bright restaurant, which also hosts outdoors in the summer, he did his job well, as he welcomed me and accompanied me towards his idea of a barbecue and culinary proposal not only based on meat, but also of traditional dishes from Campania, and more. The restaurant clearly exudes its attention to detail, elegant to the right degree, but above all welcoming character; I discover that my friends have an ancient friendship with Carmine that has its roots even in childhood; therefore, the desire to make a good impression was palpable in the air. I can say that everything was exceptional from start to finish. We decided to choose the two tasting menus offered, each menu is for two people, which you can find explained in detail on the site. We started with the first menu which was presented with a rich platter of cured meats, cheeses, buffalo morsels, surrounded by honey and fig compote, followed by a trio of fried foods, and to close a 1kg of simmenthal meat chosen by the Captain (Carmine) along with a side dish. the second menu instead delighted us with a Piedmontese Fassona tartare and a smoked Black Angus carpaccio and followed by another kilogram of meat but this time from Swami Danese. The quality of the meat was extraordinary: cooked to perfection, juicy and tasty; the presence of the cast iron platform at the table allowed the meat to be cooked as desired, or eaten when cooked. You can clearly perceive the care and passion that the staff puts into every preparation. The dishes were rich in flavour, while the meat literally melted in your mouth. The side dishes were also excellent. The wine selection is large and well curated, with many local and national labels. We chose a Rosé wine from the Frescobaldi winery which paired perfectly with our grilled meat and the warm summer evening. The service was impeccable; The staff is attentive, friendly and very knowledgeable. The waiters gave us excellent recommendations on the dishes, demonstrating in-depth knowledge of the menu. For the record, I must point out that there were also off-menu items strongly desired by Fausto, who had a saffron risotto prepared (of his own cultivation, brought for the occasion) which was an unexpected and tasty surprise. Not to mention the contribution once again from Captain Carmine who made us taste another off-menu item, a revisited typical Roman recipe, the Carciofo alla Giudia. Now satiated, we still tasted it and appreciated it. It was a fantastic evening of taste; I recommend everyone to take a trip to the Black Pearl in Campagna to eat meat and more, enjoy first courses, or sandwiches prepared with care and skill, or just to stop for an aperitif as they have a bar counter that puts the worst bars to shame of Caracas. Jokes aside, you will find a vast selection of the most famous labels of Rum, Vodka, Whisky, Brandy, Bitters, and all sorts of liquids to down. I tasted a bitter that I didn't know, outside of the canonical ones, namely Snake Oil which definitively closed my evening.
I thank Fausto and Rita who introduced me to this place where we will definitely return.
Venantius and Mary
Maria Sica
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30 Luglio 2024
10,0
Very relaxing place, excellent service top cuisine especially the tagliolini with truffle di gallucci truffles………TOP. Must try!!!!!!!!!
Gennaro Lenovo
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26 Luglio 2024
10,0
Siamo stati di giovedì in questo locale pensando che fosse un pub….in realtà ci siamo indirizzati sulla cucina ed è stato tutto ottimo a partire dal pulled pork come fritto ad un ottima cacio e pepe così come i paccheri….buona anche la Barberia sopratutto quella a base di tartufo…buono anche i dolci….ragazzi del servizio che viaggiavano come schegge…prezzo adeguato….e che bello il freschetto del quadrivio!
Antonio V
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27 Giugno 2024
10,0