It is a real trattoria with excellent dishes and not expensive for every day and also for holidays and pre-holidays...
Ernesto Spaziani
.
20 Novembre 2024
10,0
Ristorantino trovato per caso su Google maps trovandoci di passaggio. Una bella scoperta! Piccolo ma curato, personale molto accogliente, una buona scelta di piatti della tradizione locale e regionale. Noi abbiamo scelto il Fieno Canepinese ai funghi porcini. Devo dedicare molte parole nel descrivere questo fantastico piatto.. All'apparenza semplice ma nella sostanza una vera delizia! Il Fieno, così denominato nella zona, è una tipologia di pasta all'uovo, capellini, fatti in casa, tradizione delle feste di una volta, conditi con tantissimi funghi porcini a tocchi, freschissimi e profumati... Un piatto che deve assolutamente essere assaggiato se vi trovate in zona. ( da provare i ravioli di castagna... Una specialità! ) I secondi sono svariati... Dalla trippa alla romana, alla coda alla vaccinara, spezzatino di vitella con castagne e prugne, tagliate varie, scaloppine di vitella e sua maestà il Baccalà! Contorni freschi saporiti e abbondanti. Dolci della tradizione napoletana come la pastiera eccezionale, il tiramisù con i babà, poi altri dolci classici e la super crostata di visciole locali o biscottini da forno con nocciole docg,vanto della Tuscia... Per concludere i proprietari offrono un delizioso elisir di amarene fatto in casa... Come non provare almeno una volta i tanti piatti, frutto della bravissima Chef, nonché proprietaria ... Complimenti!... Prezzi onestissimi.
P. S. Da lodare anche la gentilissima è simpaticissima signora che ci ha serviti... (mi scuso ma non ricordo il nome!!) Arrivederci!
Felicita64
.
12 Novembre 2024
10,0
Small restaurant found by chance on Google maps as we were passing through. A beautiful discovery! Small but well-kept, very welcoming staff, a good choice of traditional local and regional dishes. We chose the Canepinese Hay with porcini mushrooms. I have to dedicate many words to describing this fantastic dish. Apparently simple but in essence a real delight! Hay, as it is called in the area, is a type of homemade egg pasta, cappellani, a tradition of old-time celebrations, seasoned with lots of porcini mushrooms, very fresh and fragrant... A dish that absolutely must be tasted it if you are in the area. (try the chestnut ravioli... A specialty!) The second courses are varied... From Roman tripe, to oxtail, veal stew with chestnuts and plums, various cuts, veal escalopes and his majesty the cod ! Tasty and plentiful fresh side dishes. Traditional Neapolitan desserts such as the exceptional pastiera, the tiramisu with babà, then other classic desserts and the super local sour cherry tart or baked biscuits with docg hazelnuts, the pride of Tuscia... To conclude, the owners offer a delicious elixir of black cherries homemade... How can you not try the many dishes at least once, the result of the talented Chef and owner... Congratulations!... Very honest prices.
P. S. Also to be praised is the very kind and nice lady who served us... (I apologize but I don't remember her name!!) Goodbye!
Felicita
.
12 Novembre 2024
10,0
Family atmosphere, excellent welcome. It's all good, but I really liked the hay with meat sauce.
Lucia
.
05 Novembre 2024
10,0
Family place, excellent food and great welcome.
Michele Maizza
.
02 Novembre 2024
10,0
Locale semplice ma accogliente. Servizio adeguato con qualche incertezza. Antipasto all’italiana troppo modesto. Pasta con i porcini non ben legata e porcini poco gustosi. Buono lo spezzatino con castagne e prugne.
Buono il mont blanc . Vino bevibile. Rapporto qualità/prezzo basso.
GiovanniSeba
.
16 Ottobre 2024
6,0
Restaurant discovered by chance with a group of friends... it is now our fixed stop in October. A real guarantee! Excellent, quality food. The owner and his daughter are very helpful. I recommend the stew with plums and chestnuts.
Daniele Pandolfi
.
05 Ottobre 2024
10,0
Thanks to the owner of this fantastic restaurant! Not only did we eat really good dishes, but he treated us like we were at home! A simple place but where nothing is missing! Thank you very much we will be back :)
Laura and Fabio
Laura Scagnetti
.
19 Settembre 2024
10,0