I was passing through Cassino for personal commitments, I stopped with my husband for lunch. We ate the fantastic seafood platter made with the catch of Gaeta and I was ecstatic about the abundance and freshness of the fish. The owner made us taste Maria's meatloaf made with local meat, porcini mushrooms, provola di Agnone on a bed of speck. We will definitely return for the hospitality and welcome of all the staff present. To conclude the lunch, Mrs. Maria offered a handmade liqueur made with her hands of laurel. I highly recommend it.
Lina Pallante
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03 Luglio 2025
10,0
Excellent for courtesy and for lunch. The place is truly unique in its kind with decorations of the highest level and I would like to applaud the owner who dedicates himself with passion to everything. I tasted a plate of packets with sausage, local bacon and ricotta from Picinisco, my wife instead ate a hearty rigatoni alla amatriciana very tasty. I highly recommend trying this excellent cuisine of Mrs. Maria who deserves five stars. Go there you will not regret it.
Antonio Del Vecchio
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03 Luglio 2025
10,0
We had lunch here, choosing based on the reviews on maps and I confirm the excellent experience! Abundant and tasty dishes, excellent and quality homemade starter, courteous and competent staff. Highly recommended!
Valeria Di
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03 Maggio 2025
10,0
Nice place, the food is excellent! We went for lunch and ate the main courses and side dishes, all very good. I would happily return
Olga Bobrova
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12 Aprile 2025
10,0
Se vi trovate nei dintorni di Cassino, magari state percorrendo la Roma-Napoli e il vostro Gusto aborrisce i sapori stereotipati e neutri dell'autogrill, concedetevi una pausa sontuosa alla Trattoria Vecchia Cassino, o Da Maria. Però resistere alla tentazione del take away e sedetevi a tavola: non v'è ne pentirete!
La signora Maria conosce i tempi di cottura dei maccheroni: al Centro-Nord li chiamano genericamente "pasta"... Ma che ne sanno, loro! I paccheri all'Amatriciana sono al dente, ma pure gli spaghetti alla Carbonara escono con la cottura perfetta: 7 minuti dal primo bollore. Lo sapevate?! Fate la prova: la cottura 7 è l'unica perfetta. Al Nord i maccheroni fanno paura e, per "ammazzarli" li cuociono 15 minuti! Addirittura li calano nell'acqua fredda e, a bollore, spengono il gas: una follia!
Ma mi sarebbe piaciuto cominciare a parlare con voi del PANE! Arriva da un paesino in provincia di Caserta ed è buonissimo. Dovete sapere che io vivo "in esilio" in Toscana e là sono come "les oiseaux qui ne connais pas la grain", come diceva la buon'anima di mio padre. In alcune provincie della Toscana cuociono il "polistirolo" nel forno elettrico e hanno la spudoratezza di chiamarlo...pane! Qui servono il pane di forno a legna, cresciuto bene, con le bolle grosse vicine alla scorza. Che Ve lo dico affà: lo dovete assaggiare per capire. Brave e attente la figlia e la dipendente calabrese.
Se siete carnivori, vi servono una bistecca che riempie un piatto del diametro di 45 cm! Non sto scherzando e non esagero. Se non lo siete, le verdure sono fresche dell'orto, nate in questa terra davvero benedetta, la patria del nostro grande Santo Benedetto da Norcia! Fanno perfino gli Strufoli...
Qui sanno mangiare e questa trattoria merita più di una Visita!
Alex22262
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02 Aprile 2025
10,0
A really nice place, welcoming staff and genuine food
FILIPPO VALENTINI
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28 Marzo 2025
10,0
I didn't find it 5 stars. Food normal like at home, carbonara a little over cooked although good, it looked like egg pasta, prices slightly higher compared to the quality of the food.
Vincenzo Giordano
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23 Marzo 2025
6,0
Satisfied with everything...
Excellent food
Very nice place, welcoming and clean
Friendly staff
We had a very good time!
Good prices too!
😊
Gessica Flaviani
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09 Febbraio 2025
10,0