A pearl hidden by its shell, an enchanting village in the hills of Brianza. In a historic building - it is said to have been a nunnery - this chef who seems to have stepped out of a novel cultivates and shares his passion. Let them tell you the story of the place, perhaps during a dinner, in autumn or winter which in my opinion is the ideal season, and relax. Few dishes, one better than the other. Family atmosphere, that's what they say, right? And excellent service.
fabio rossi
.
29 Giugno 2024
10,0
Sunday with family. We wanted to eat outside so as not to cook but it was quite late.
We tried calling and luckily found a table at the last minute. Despite being loyal customers, in many years we had never had lunch at the wayfarers' tavern, we always went in the evening. At lunch there is a particular light, very pleasant.
Even though we wanted to try something new from the menu, we gave in to gluttony, starting with the "usual" appetizers of cold cuts and bruschetta. The quality of the products never fails, never a cold cut that is too big or too fat. We didn't even give up the vanilla, excellent, although almost out of season as today was such a hot day. Always all accompanied by fresh hot bread.
First we ate the gricia, impeccably done and then the risotto which, as usual, had been ordered for the children, but was brushed
from the adults...
Very good meat, not everyone has eaten it because the portions are always a bit large.
Service always present and attentive. Every time you return it is a confirmation of great quality.
Being just a good customer, I believe that other reviews may have exploited the situation.
At the tavern, at the end of each course, if the owner doesn't come by, someone always comes by to check and ask everyone if everything was ok.
Marco Del Bianco
.
01 Giugno 2024
10,0
Domenica in famiglia. Volevamo mangiare fuori fuori per non cucinare ma era abbastanza tardi. Abbiamo provato a telefonare e fortunatamente abbiamo trovato un tavolo all’ultimo minuto. Pur essendo clienti affezionati, in tanti anni non ci era mai capitato di pranzare alla taverna dei viandanti, siamo sempre stati di sera. A pranzo c’è una luce particolare, molto gradevole.
Pur volendo provare qualcosa di nuovo dal menu abbiamo ceduto alla gola, partendo con i “soliti” antipasti tra affettati e bruschette. La qualità dei prodotti non sbaglia mai, mai un affettato che sia troppo grosso o troppo grasso. Non abbiamo rinunciato nemmeno al vaniglia , eccellente, sebbene quasi fuori stagione essendo oggi una giornata così calda. Sempre tutto accompagnato da pane fresco caldo.
Di primo abbiamo mangiato la gricia, fatta in modo impeccabile e poi il risotto che, come al solito era stato ordinato per i bambini, ma è stato spazzolato dai grandi…
Carne molto buona, non tutti l’hanno mangiata perché le porzioni sono sempre un po’ importanti.
Servizio sempre presente e attento. Ogni volta che si torna è una conferma di grande qualità.
Essendo solo un buon cliente, ritengo che altre recensioni possano ever strumentalizzato la situazione.
Alla taverna, al termine di ogni portata se non passa il titolare passa sempre qualcuno a verificare e a chiedere a tutti se tutto è stato ok.
Marco D
.
14 Aprile 2024
10,0
Excellent treatment and high quality cuisine. Average and correct prices taking into account the wine, two bottles, and the desserts consumed. Stylishly furnished room. Parking near the entrance. Menu mostly based on meat and platters with an important presence of polenta. A place suitable for everyone and ideal for conversation, without background music. Ideal for romantic meetings. Courteous service, extremely tidy and clean environment, very pleasant. I recommend the casoncelli.
I consigli di Claudio
.
08 Aprile 2024
10,0
A beautiful Trattoria/restaurant in Arcore. We participated in the Bolliti evening. Many courses with various types of meat and more, accompanied by saline and boiled vegetables. At the end broth to help digest.
Quiet and well-kept environment
Elena Gariboldi
.
29 Marzo 2024
8,0
Su consiglio dei nostri amici, abbiamo passato una splendida serata in questo piccolo ristorante della Brianza a pochi kilometri da Monza: Il locale è davvero piccolo per cui consigliamo caldamente di prenotare. L'ambiente è molto caldo ed accogliente, invita alla convivialità sopratutto nelle fredde sere di inverno.
Noi abbiamo preso:
-antipasto di crostoni misti per 4 persone con vari condimenti (crema di piselli, vegetariane, formaggi etc,etc) - tutti diversi, originali e molto gustosi
-due zuppe di cipolle (molto "dense" ma molto buone)
-una pasta cacio & pepe
-una cotoletta alla milanese con patate (ben cucinata, tenera ed abbondante)
-due degustazioni di formaggi Branzi in tre stagionature (abbondantissime)
-una rib eye
-due bottiglie di acqua
-una bottiglia di vino rosso toscano della casa(in bottiglia)
-due amari + 1 dolce
Totale: 168 Euro (prezzo super competitivo)
Servizio rapido e puntuale; ambiente accogliente, rapporto qualità/prezzo ottimo.
Unica pecca: il pane, non all'altezza delle portate.
Provato il 2 Febbraio 2024 a cena
CP6566
.
11 Febbraio 2024
8,0