L’ Hosteria del Maiale In Polesine parmense

7,5

Basado en 881 opiniones encontradas en 2 webs


8.5
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7.5

tend

4
Di 10
in Polesine parmense

Gestione recensioni

Recensioni Nota
Google 661 8.8
Recensioni Nota
TripAdvisor 232 7
The menu is not very extensive but the dishes offered are of good quality. A taste of the local cured meats, in particular shoulder and culatello, is a must.
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07 Maggio 2024
10,0
Pranzo con la famiglia una domenica di aprile. La corte è davvero molto molto bella e nonostante la sfortuna di aver trovato una giornata grigia di percepisce tutta la bellezza del posto, tra animali, orto e piante. L’hosteria, ricavata in una vecchia stalla, è arredata con strumenti agricoli di tradizioni passate e insieme alle bottiglie, vasetti di marmellata e giardiniera esposti contribuisce a creare un ambiente piacevole. Purtroppo stonano molto, e ci chiediamo come mai non vengano sostituiti, i grossi barattoli contenenti giardiniere ormai marcite e vecchie di decenni (sebbene indicate come solo in esposizione). Il servizio è stato decisamente troppo, troppo lento, soprattutto con la sala non piena. Tre quarti d’ora per i taglieri di salumi (davvero micidiali; sia il misto, sia quello di solo culatello buonissimi) sono moltissimi come la mezz’ora di attesa per le lasagne (probabilmente cotte al forno espresse terminati questi ultimi nonostante fosse stato preso un ordine unico all’inizio). Temperatura logicamente elevatissima. Buone, forse poco saporite e poco condite. Ci aspettavamo di più. Tagliatelle al ragù buone. In seguito i secondi arrivano subitissimo, anche se non troppo caldi. L’oca in due cotture (fuori menu) è molto buona ma un po’ stopposa in qualche parte. Le patate molto buone. I medaglioni di filetto nero completamente coperti dal sapore del parmigiano. Peccato. Davvero molto buoni tiramisù e gelato, ok la sbrisolona. Molto buono il vino Carlo Verdi (rosso fermo) sia il passito per i dolci. Una menzione particolare per il ragazzo che ha preso gli ordini, molto preparato e simpatico. Conto molto buono per ciò che si è preso (200€ in 5) rapportato alla materia prima di indubbia qualità. Incidono un po’ troppo la lentezza del servizio e la bontà di alcune cose che sarebbero potute essere valorizzate meglio. Tuttavia il personale è tutto molto giovane e quindi complimenti per la scelta, ci sono sicuramente molti margini. Cibo: 3/5 | Servizio: 2/5 | Ambiente: 4/5
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03 Maggio 2024
6,0
It is always a pleasure to have lunch in this place, excellent food, simple and evocative atmosphere
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01 Maggio 2024
10,0
Lunch with the family on a Sunday in April. The courtyard is really very beautiful and despite the misfortune of having found it on a gray day you can perceive all the beauty of the place, including animals, vegetable garden and plants. The hosteria, housed in an old stable, is furnished with agricultural tools from past traditions and together with the bottles, jars of jam and jardiniere on display, contributes to creating a pleasant environment. Unfortunately, the large jars containing rotten and decades-old gardeners (although indicated as only on display) are very out of place, and we wonder why they are not replaced. The service was definitely too much, too slow, especially with the room not full. Three quarters of an hour for the cold cuts platters (really deadly; both the mixed and the culatello-only ones are delicious) is a long time, as is the half-hour wait for the lasagne (probably baked in the oven and once the latter were finished even though it had been taken a single order at the beginning). Logically very high temperature. Good, perhaps not very tasty and not very seasoned. We expected more. Good tagliatelle with meat sauce. Then the second courses arrive very quickly, even if not too hot. The double-cooked goose (off the menu) is very good but a little stringy in some parts. Very good potatoes. The black fillet medallions completely covered by the flavor of parmesan. Sin. Really very good tiramisu and ice cream, the sbrisolona ok. The Carlo Verdi wine (still red) and the passito wine for desserts are very good. A special mention for the boy who took the orders, very knowledgeable and friendly. Very good bill for what you got (€200 for 5) compared to the raw material of undoubted quality. The slowness of the service and the quality of some things that could have been enhanced better are a little too impactful. However, the staff is all very young and therefore congratulations on the choice, there are certainly many margins.
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29 Aprile 2024
6,0
Magnificent place, ideal for Sunday lunch with family or friends. We had a great time enjoying the surrounding environment and the opportunity to be outdoors. The dishes are substantial, all good. The only underlining is that the times are long. But it's good for relaxation: a bottle and an extra chat. No worries.
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08 Aprile 2024
10,0
Left from Lecco for Easter lunch, excellent quality food, nice environment, good service, we will definitely return
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01 Aprile 2024
10,0
Unique place with ancient flavours, true quality can be found here, attentive service, beautiful external courtyard.
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19 Marzo 2024
10,0
Let me start by saying that I was thinking of having lunch in the first area of ​​the Hosteria del pig, but instead they placed us in a fake part which was more like a tavern than a tavern.... recovered as needed at the last moment. Good but not excellent cured meat with a strolghino so tender that it seemed to have been made tomorrow morning....The first courses were very good, though. Even the young waiters seemed a little confused, stunned by the noisy group next to us who surely thought they were at a football match. ....In conclusion, I would like to return to understand if a place that has been praised so much has stumbled upon a sad day (NOT it can happen!) but which has all the qualities to improve in all aspects
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15 Marzo 2024
6,0
Temple of Parma gastronomy, at the Corte dei Pallavicini you can enjoy the best of Verdi's lands, both as a popular proposal (here at the Hosteria) and as haute cuisine (the starred restaurant opposite in the same courtyard); in both the wisdom and care of the Spigaroli chef team. Their selection of culatello and other cured meats is fantastic with a delicious giardiniera; their lasagna is legendary, rightly known throughout the world; succulent braised meat with polenta. All washed down with a nice glass of Carlo Verdi red. The desserts are also excellent (the tart with bitter oranges and the tiramisu), made - as with everything else - with products from their wonderful vegetable garden and livestock farms. The environment is very rustic and convivial. The service was very courteous, even if with some small (and very forgivable) errors. The bill was completely honest.
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18 Febbraio 2024
8,0
Locale molto caratteristico inserito nel complesso dell’antica corte pallavicina. La cucina è tipica del territorio con salumi di ottima qualità. Sicuramente i piatti sono buoni ma forse dal contesto mi aspettavo qualcosa di più. Sicuramente è una mia impressione che probabilmente non corrisponde alla realtà. Ho frequentato altri locali nei dintorni e questo mi era stato decantato. Come succede spesso quando le aspettative sono alte , quando riscontri una cucina non diversa dalle altre tendi ad essere leggermente deluso. Comunque ritornerò e comunque lo consiglio . Buoni i vini consigliati come il servizio ed il conto.
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01 Gennaio 2024
6,0

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