Typical Marche restaurant with an excellent quality of food which is also plentiful. Good quality/price ratio. Not to be missed
Laura Veroli
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23 Febbraio 2024
8,0
The Anita restaurant in Cupramontana is a place that embodies the authentic local culinary tradition. Despite its simplicity and limited choice of dishes, what it offers is a sincere and heartily prepared dining experience.
The welcoming, homely atmosphere of the trattoria is like staying at grandma's house, with warm, friendly service that makes every guest feel special. The staff is attentive to customer needs and ready to give advice on the dishes of the day.
The dishes offered are few, but every single dish is an explosion of authentic flavours. The menu is based on fresh and seasonal ingredients, sourced from the area and homemade, which guarantees superior quality in the presentation of the dishes.
Among the dishes you absolutely must try are tagliatelle with sauce, a tasty dish that delights the palate. Furthermore, you cannot help but taste the mixed roast, accompanied by the classic potatoes.
The wine is in bulk, but of excellent quality, perfect for accompanying the chosen dishes.
In conclusion, if you are looking for a true traditional culinary experience, the Anita restaurant in Cupramontana is the right place. Don't expect a wide choice of dishes, but be surprised by the quality and passion that shines through in every dish.
Claudio Muscatello
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24 Gennaio 2024
8,0
Anita è uno di quei rari posti dove percepisci il tempo che fu , grazie alla genuinità dei prodotti e alla maestria delle lavorazioni , la titolare (81 anni ) è di una dolcezza unica , eravamo in due , abbiamo ordinato 1 vincisgrassi (eccezionale)un tortello ripieno di carne (goduria ), agnello alla brace(tenerezza e cottura eccellente delle carni ) e spezzatino di cinghiale con patate (una bomba ) ,come dolce una zuppa inglese ,speso 25 € a testa suus 'usque ad iudicandum , lo consiglio vivamente ,
flox b
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17 Gennaio 2024
10,0
Typical Marche tavern where you can eat very well... cuisine with a simple and authentic flavour... I highly recommend tagliatelle with meat sauce. The service is adequate for the type of restaurant... no frills and a bit old-fashioned, sometimes you get dishes that you didn't order or they don't arrive and you have to ask but the kind lady Iolanda does her best to remedy the mistake.
The environment takes you back to the 70s/80s, however very clean and with dishes always perfectly clean which is not a given... even in trendy restaurants.
Mrs. Iolanda is a wonderful person who makes you feel at home. If you are passionate about good food, go there with your eyes closed.
Lucia Brognoli
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06 Gennaio 2024
10,0
i VINCISGRASSI della tradizione. Pasta sfoglia incredibile. Dalla brace escono carni succulente e golose. Grazie alle Signore Cuoche per questa esperienza inebriante.
Davide B
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28 Dicembre 2023
10,0
Per me è uno dei più tipici ristoranti della provincia di Ancona che serve cucina tradizionale così gustosa. Quando Jole si avvicina al tavolo per le ordinazioni, mi sembra di stare da mia nonna, perché è tutto così dolce e familiare. Carne tutti i giorni, come è ovvio, tranne il venerdì: si rispetta l'usanza, e venerdì è giorno di pesce, quello fresco, preso dal pescivendolo che viene da Ancona. E pasta fatta a mano, ovvio, con sughi di campagna : lì si va a gusti con un buon verdicchio. Cupramontana è il paese dell Verdicchio che qui è più diffuso dell'acqua ! Jean & Stella
JEAN PERRIAUX
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31 Ottobre 2023
10,0
Ieri è venuto a mancare Donatello, marito della MITICA Iole, cuoca delle tradizioni cuprensi.
Speriamo che la MITICA trattoria possa riaprire a breve per poter continuare a gustare una tipica cucina marchigiana.
Giorgio Fiorentini
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30 Ottobre 2023
10,0
Sehr urig und gemütlich mit gutem Essen.
Beim Bezahlen aufpassen, das Zusammenrechnen klappt nicht immer so.
Thomas Woerrlein
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13 Settembre 2023
8,0
Dopo 5 anni , cucina di grande passione.. bravissima
danilo mattei
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12 Settembre 2023
10,0